Månedens søde anledning

Kage med hvid chokolademousse og bær

Det lille mesterværk med hvid chokolademousse og bær, der er smuk og enkel og som smager af dansk sommer.

Ingredienser
  • Hindbærgelé
  • 4 blade husblas
  • 250 g frosne hindbær
  • 40 g sukker
  • 4 spsk. vand
  • Saften fra 1 citron
  • Kagebund
  • 2 æg M/L
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 35 g brun farin
  • 50 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 20 g mandler
  • Hindbærmousse
  • 1,5 blade husblas
  • 150 g hindbær
  • 40 g sukker
  • Saften af 1 citron
  • 1,5 dl piskefløde
  • Hvid chokolademousse
  • 6 blade husblas
  • 170 g Carletti Kæmpeplade hvid
  • 5 dl piskefløde
  • 2 tsk. vaniljepasta
Fremgangsmetode
Hindbærgelé

Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Kog hindbær, sukker og vand indtil bærrene er møre. Hæld dem i en sigte og pres saften ud af hindbærrene. Smelt husblassen i den varme hindbærsaft, tilsæt citronsaft og afkøl let. Sæt kagefolie om bunden på en 16 cm kagering så den slutter tæt. Brug evt. tape eller smelt den kort med en gasbrænder.
Hæld hindbærsaften heri og frys.

Kagebund

Tænd ovnen på 190 grader. Pisk æggeblommer, vaniljepasta og brun farin indtil massen er tyk og lys. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og fold det forsigtigt sammen. Pisk æggehviderne luftige og fold dem i dejen. Fordel dejen i en 18 cm kagering. Hak mandlerne og drys dem udover dejen.
Bag i ca. 10 min. midt i ovnen. Kagen er færdig når du kan stikke en lille kniv i den og den kommer op uden rå dej på. Afkøl og stik ud med en 16 cm kagering.

Hindbærmoussen

Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Kom hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde. Kog massen 5-10 min. Tag den af varmen og blend den. Smelt den udblødte husblas i hindbærgrøden. Lad det afkøle lidt. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummet i hindbærgrøden.
Tag den frosne hindbærgelé og pres den ud af formen. Brug en gasbrænder til at lune ringen med. Vask kageringen og læg et stykke kagefolie rundt langs indersiden af kageringen. Læg den afkølede kagebund ned i kageringen og placér hindbærgeléen ovenpå. Hæld hindbærmoussen ovenpå og frys ned.

Hvid chokolademousse

Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Hak chokoladen og kom den i en skål. Opvarm 2,5 dl fløde til kogepunktet sammen med vaniljepasta, smelt husblassen heri og hæld det over chokoladen. Lad den smelte i ca. 3 minutter og rør så i massen med en ske. Rør indtil al chokoladen er smeltet. Lad den lune masse afkøle til ca. 36 grader. Pisk så 2,5 dl fløde til let flødeskum. Fold flødeskummet ind i den lune masse indtil den er ensartet.

Færdiggørelse

Tag 18 cm kageringen og sæt kagefolie på indersiden af denne. Brug evt. lidt olie til at klistre folien sammen. Tag den frosne kage ud af fryseren og befri den fra den 16 cm kagering. Brug en gasbrænder, så går det nemt. Læg dette indlæg ned i midten af den 18 cm. kagering og hæld den hvide chokolademousse over. Bank kagen let i bordet så evt. luftbobler forsvinder.
Frys kagen indtil moussen er frossen og fjern så kagering og folie. Tø den langsomt op i køleskab og servér.

Pynt evt. med friske bær.

Opskrifter

Se flere
Vores chokolade

Kæmpeplade Hvid

Kæmpeplade Hvid kan bruges til bagning, desserter og overtræk. Har man en ekstra sød tand, kan den også blot nydes som den er.

Vores chokolade

Kæmpeplade Lys

Den velkendte og elskede chokoladeplade med flagene på. Kæmpeplade Lys er den perfekte ingrediens i det søde køkken.

Vores chokolade

Kæmpeplade Mørk 70%

Kæmpeplade Mørk 70% giver med sit høje kakaoindhold en mere intens chokoladesmag i bagværk, dessert o.lign. Kæmpeplade er den perfekte ingrediens i det søde køkken, og som kan være svær ikke at smage på undervejs.

Vores chokolade

Kæmpeplade Mørk

Den velkendte og elskede chokoladeplade med de danske flag. Kæmpeplade Mørk er velegnet til overtræk, bagning og desserter, men kan også nydes som den er.

Vind hver måned!

Hver måned kan du vinde et lækkert kit med Carletti Kæmpeplader, Chokoladeknapper, Skumbananer, P-tærter, Brazil og pålægschokolade – lige til at skabe din egen søde anledning med!

Deltag i konkurrencen

    Vind et lækkert kit til at skabe din egen, søde anledning!

    Kæmpeplade er chokoladen med de ikoniske danske flag, som er den perfekte makker til alle søde anledninger - til hverdag eller fest og alt derimellem.
    Svar rigtigt på spørgsmålet herunder og du er med i konkurrencen om 1 månedlig præmie bestående af:

    Carletti Kæmpeplade Mørk, Mørk 70%, Mørk Økologisk, Lys og Hvid, Chokoladeknapper Multifarvede, Skumbananer, P-tærter Original, Extra Dark, Karamel, Brazil og pålægschokolade.
    Værdi pr. præmie 500 kr.

    Vinderen trækkes blandt de rigtige besvarelser den sidste dag i hver måned, hvorefter vinderen kontaktes direkte.

    Svar rigtigt og deltag*

    Hvad kan Carletti Kæmpepladerne nemt kendes på?








    Konkurrencebetingelser

    Vinderen af konkurrencen udvælges ved lodtrækning, blandt de rigtige besvarelser, og kontaktes direkte af Carletti efter konkurrencens ophør. Præmien sendes direkte fra Carletti til vinderen med PostNord, eller lignende, til den oplyste adresse og kan ikke deles op i flere leveringer.
    Har Carletti ikke hørt fra vinderne 1 uge efter at disse er kontaktet, bortfalder krav på præmien og der kan udtrækkes en ny vinder.
    Ved deltagelse i konkurrencen gives tilladelse til, at Carletti må oplyse dit navn her på websitet, hvis du kåres som vinder af konkurrencen.
    Carletti er ikke ansvarlig for at vinderen kan anvende præmien, og præmien kan ikke indløses til kontanter eller andre varer.
    Alle personer bosiddende i Danmark, som er fyldt 18 år kan deltage i konkurrencen, dog ikke ansatte ved Carletti A/S og medlemmer af deres husstand.
    Carletti forbeholder sig ret til at afslutte eller forlænge konkurrencen uden forudgående varsel.
    Konkurrencen udbydes af Carletti A/S.

    Tak for din deltagelse!

    Tak for din deltagelse i vores konkurrence. Du vil blive kontaktet direkte, hvis du er den heldige vinder.