Månedens søde anledning

Festlig bogstavkage med chokoladecreme

Festlig bogstavkage til fødselsdag eller andre fejringer, som kan pyntes og personliggøres til at passe til festens hovedperson. Kagebund og creme kan laves på forhånd, så det meste af arbejdet er gjort før selve festen.

Ingredienser
 • Chokoladecreme
 • 170 g Carletti Kæmpeplade lys
 • 2,5 dl piskefløde
 • Kagebund
 • 200 g blødt smør
 • 3 æg
 • 250 g sukker
 • 350 g hvedemel
 • 3 spsk kakaopulver
 • 3 tsk bagepulver
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2,5 dl mælk
 • 1 nip salt
 • Pynt
 • Slik og chokolade
Fremgangsmetode
Chokoladecreme

Hak chokoladen fint mens du varmer 1,5 dl af fløden op til kogepunktet. Lige inden fløden bobler slukker du og hælder den over chokoladen i en skål. Lad fløden stå og smelte chokoladen i et par minutter inden du rører rundt i massen. Rør indtil chokoladen er helt smeltet og tilsæt så den sidste dl af fløden og rør den ud. Læg et stykke folie over fløden så det rører massen helt og den ikke laver skind i overfladen. Stil den på køl i 6 timer inden den piskes. Pisk den med en elpisker indtil massen bliver fast og lysere, men pas på at den ikke skiller og bliver grynet. Brug én eller flere tyller og sprøjteposer til at sætte små toppe på din chokoladekage.

Kagebund

Stil æg og smør frem i god tid så det kan temperere. Tænd ovnen på 175 C°. Pisk det meget bløde smør sammen med sukkeret indtil sukkeret er opløst og massen er blevet lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk imellem hvert æg. Pisk indtil det hele er blandet. Vej alle de tørre ingredienser af i en skål og sigt dem i dejen. Vend det hele sammen imens du tilsætter mælken lidt ad gangen. Læg bagepapir i en 25×35 cm bradepande og fordel dejen heri. Bag midt i ovnen i ca. 30 min. Kagen er færdig når du kan stikke en lille kniv i og tage den op uden der er dej på. Afkøl og skær ud i det bogstav du ønsker. Kan gemmes i pose eller fryses ned, hvis du vil bage den i forvejen.

Pynt med slik og chokolade og servér.

Tip

Kageresterne kan du lave romkugler af.

Opskrifter

Se flere
Vores chokolade

Kæmpeplade Lys

Den velkendte og elskede chokoladeplade med flagene på. Kæmpeplade Lys er den perfekte ingrediens i det søde køkken.

Vores chokolade

Kæmpeplade Mørk 70%

Kæmpeplade Mørk 70% giver med sit høje kakaoindhold en mere intens chokoladesmag i bagværk, dessert o.lign. Kæmpeplade er den perfekte ingrediens i det søde køkken, og som kan være svær ikke at smage på undervejs.

Vores chokolade

Kæmpeplade Mørk

Den velkendte og elskede chokoladeplade med de danske flag. Kæmpeplade Mørk er velegnet til overtræk, bagning og desserter, men kan også nydes som den er.

Vores chokolade

Kæmpeplade Hvid

Kæmpeplade Hvid kan bruges til bagning, desserter og overtræk. Har man en ekstra sød tand, kan den også blot nydes som den er.

Vind hver måned!

Hver måned kan du vinde et lækkert kit med Carletti Kæmpeplader, Chokoladeknapper, Skumbananer, P-tærter, Brazil og pålægschokolade – lige til at skabe din egen søde anledning med!

Deltag i konkurrencen

  Vind et lækkert kit til at skabe din egen, søde anledning!

  Kæmpeplade er chokoladen med de ikoniske danske flag, som er den perfekte makker til alle søde anledninger - til hverdag eller fest og alt derimellem.
  Svar rigtigt på spørgsmålet herunder og du er med i konkurrencen om 1 månedlig præmie bestående af:

  Carletti Kæmpeplade Mørk, Mørk 70%, Mørk Økologisk, Lys og Hvid, Chokoladeknapper Multifarvede, Skumbananer, P-tærter Original, Extra Dark, Karamel, Brazil og pålægschokolade.
  Værdi pr. præmie 500 kr.

  Vinderen trækkes blandt de rigtige besvarelser den sidste dag i hver måned, hvorefter vinderen kontaktes direkte.

  Svar rigtigt og deltag*

  Hvad kan Carletti Kæmpepladerne nemt kendes på?
  Konkurrencebetingelser

  Vinderen af konkurrencen udvælges ved lodtrækning, blandt de rigtige besvarelser, og kontaktes direkte af Carletti efter konkurrencens ophør. Præmien sendes direkte fra Carletti til vinderen med PostNord, eller lignende, til den oplyste adresse og kan ikke deles op i flere leveringer.
  Har Carletti ikke hørt fra vinderne 1 uge efter at disse er kontaktet, bortfalder krav på præmien og der kan udtrækkes en ny vinder.
  Ved deltagelse i konkurrencen gives tilladelse til, at Carletti må oplyse dit navn her på websitet, hvis du kåres som vinder af konkurrencen.
  Carletti er ikke ansvarlig for at vinderen kan anvende præmien, og præmien kan ikke indløses til kontanter eller andre varer.
  Alle personer bosiddende i Danmark, som er fyldt 18 år kan deltage i konkurrencen, dog ikke ansatte ved Carletti A/S og medlemmer af deres husstand.
  Carletti forbeholder sig ret til at afslutte eller forlænge konkurrencen uden forudgående varsel.
  Konkurrencen udbydes af Carletti A/S.

  Tak for din deltagelse!

  Tak for din deltagelse i vores konkurrence. Du vil blive kontaktet direkte, hvis du er den heldige vinder.