Om Carletti

Carletti-koncernen udvikler og producerer en bred vifte af chokolade- og slikprodukter, som markedsføres og sælges via detailhandlen til private forbrugere – primært i Danmark og Nordeuropa. Samtidig producerer vi varer for andre aktører på markedet, ligesom vi står bag forskellige private labels.

Derudover har vi et sortiment af dragéprodukter, som vi sælger til andre virksomheder i fødevarebranchen, der bl.a. bruger dem i deres kage-, is- og mejeriprodukter.

Carletti-koncernen består af moderselskabet Carletti, der har fabrikker både i Skødstrup og Vejle samt datterselskabet Carletti Polska Sp. z o. o. i Polen.
Koncernens hovedkvarter ligger i Skødstrup ved Aarhus. Carletti-koncernen er 100% ejet af det familieejede Givesco A/S.

Den gode smag du kender

Carletti er mest kendt for P-tærten og Skumbananen, som kom på markedet første gang tilbage i 1953, men står bag en lang række brands, som er perfekte til den danske hygge.

Se alle vores produkter her

Vores værdier

Hos Carletti har vi en helt klar opfattelse af, hvad vi skal kunne for at være interessante på konfekturemarkedet – altså for at forbrugerne har lyst til at spise vores slik, og for at kunderne finder os attraktive at handle med. Det har vi udtrykt ved hjælp af nedenstående værdier, som vi arbejder efter hver dag. Det er disse værdier, der styrer, at vi behandler vores samarbejdspartnere, som vi selv ønsker at blive behandlet. Vi erkender, at vi har et stort ansvar, når vi producerer fødevarer, og det ansvar ønsker vi at leve op til.

“Vores mission er at udvikle og sælge dansk slik og chokolade af høj kvalitet, der giver enestående smagsoplevelser for vores kunder.”

Næste værdi

“Vores vision er at være en førende slik- og chokolade virksomhed, hvor engagerede og dygtige medarbejdere skaber produkter af høj kvalitet.”

Næste værdi

“Vi vil være kundeorienteret og indgå i dynamisk og tæt samarbejde – uden kunder, ingen Carletti.”

Næste værdi

“Vi vil være ansvarlig overfor vores kunder, aktionærer, omverden og os selv.”

Næste værdi

“Vi vil være kvalitetsbevidst i alt hvad vi foretager os og have konstant fokus på forbedringer.

Næste værdi

Vores historie

Carletti er en dansk chokolade- og slikproducent, grundlagt af brødrene Jakobsen, der oprindeligt startede som en lille grossistvirksomhed, i hjertet af Aarhus.

Under Carletti-navnet blev der i 1953 opstartet produktion af blandt andet P-tærter og Skumbananer, der fortsat i dag er blandt de mest populære slikklassikere hos danskerne.

Efter Jakobsen-familien i tre generationer har drevet virksomheden, har Carletti siden 2006 været en del af den 100% familie-ejede, danske Givesco-koncern.

Efter 100 år producerer Carletti fortsat chokolade og slik, som passer perfekt til den danske hygge.

1918

Carletti bliver grundlagt i 1918 af de to brødre Henry Peder Jakobsen og Niels Carl Jakobsen, som grossistvirksomheden Brdr. Jakobsen, der handler med chokolade og slik. Virksomheden starter op i forældrenes bagbutik i Hjortensgade i Århus.
Samme år raser den spanske syge, og Niels Carl Jakobsen dør kort tid efter, at virksomheden bliver grundlagt. Familien beslutter derfor i 1943, at hans navn skal leve videre i navnet Carletti, der på italiensk betyder ”lille Carl”.

1920

Virksomheden flytter til Mejlgade i Århus.

1935

Virksomheden flytter til Eckersbergsgade i Århus. Romstænger kommer til verden.

1939

Big Ben-karamellerne kommer til verden.

1943

Brdr. Jakobsen starter egenproduktion af chokolade og slik op under navnet Carletti. Carletti-navnet, der på italiensk betyder ’lille Carl”, er en hyldest til Niels Carl Jakobsen, som er med til at starte virksomheden op i 1918, men dør kort tid efter.

1953

De originale Skumbananer og P-tærter kommer til verden.

1955

Henry Peder Jakobsen dør og virksomheden overtages af de to sønner Henry og K-D. Jakobsen. Virksomheden drives nu af 2. generation Jakobsen.

1958

Den originale Brazil kommer til verden.

1959

Lakridspinde kommer til verden.

1960

Landareal købes i Skødstrup, så en ny og større fabrik kan bygges.

1963

Fabrikken i Eckersbergsgade sælges og den ny fabrik i Skødstrup står færdig med i alt tre haller, på i alt 12.000 kvadratmeter.

1965

Maritza og Cremebrud kommer til verden.

1968

Carletti fejrer 50 års jubilæum, som markeres med et kunstværk af Mogens Bøggild. Der bestilles en springende hjort i bronze, men resultatet bliver en bjørn, som den dag i dag står udenfor virksomheden i Skødstrup.

1970

Kæmpepladen og Konfekt med frugt- og abrikossmag kommer til verden (bedre kendt som ”flæsk”).

1975

Bridge Blanding kommer til verden.

1989

P-tærter bliver nu også pakket i pose, i en mindre størrelse end den originale P-tærte fra 1953, og der reklameres for nyheden på TV2.

1990

Skumbananer pakkes nu også i pose, i en mindre størrelse end den originale Skumbanan fra 1953.

1996

Der etableres en fabrik i Polen.

2001

Carletti køber Dansk Chokoladefabrik.

2002

Finsk Lakrids kommer til verden.

2003

Skumbananer og P-tærter fejrer 50 års fødselsdag med stor fest for alle medarbejdere og besøg af komikeren Lars Hjortshøj.

2006

Carletti bliver en del af den familieejede danske Givesco-koncern efter at have været drevet af tre generationer af Jakobsen-familien.

2007

Carletti får nyt logo, som er mere rundt og blødt i udtrykket. P-tærtens lillesøster, K-tærten, kommer til verden.

2008

Carletti pålægschokolade, samt økologisk og Fairtrade-mærket pålægschokolade kommer til verden.

2013

Skumbananer og P-tærter fejrer 60 års fødselsdag.
Den Runde Pålægschokolade kommer til verden.

2014

Carletti køber Støvring bolcher i foråret og Evers varemærket, som bl.a. er kendt for de klassiske Flødetabletter og Schweizerdrops, i efteråret.

2016

P-tærter Karamel kommer til verden.

2017

Carletti køber Heede Bolcher i Vejle og holder rejsegilde for ny fabrik i Skødstrup i juni.

2018

Carletti fejrer 100 års jubilæum.

2020

Fabrikkerne i både Skødstrup og Polen udvides.

Certificeringer

Som fødevareproducent skal man leve op til en række strenge lovkrav for at sikre, at forbrugerne altid får produkter, der er fremstillet forsvarligt og ikke er sundhedsskadelige. Det lever vi op til hos Carletti, og derfor er vi BRCGS-certificeret (BRC Global Standard for Food Safety) i vores Skødstrup afdeling og IFS-certificeret (International Food Standard) i vores Vejle afdeling.

Begge certifikater er meget anerkendte standarder, som stiller høje krav til både fødevaresikkerhed, kvalitet, bygningsindretning, hygiejne og medarbejderadfærd m.m., og vi er stolte af at have dem.

Certificeringerne er et godt værktøj for os til at imødekomme kravene og forventningerne fra såvel forbrugere, kunder og myndigheder.

Downloads

Du kan i denne sektion finde relevante filer fra Carletti.

Har du behov for flere materialer, så kontakt venligst carletti@carletti.dk

Carletti logo

Carletti logo i RGB over 5 cm .png

412 kb

Download fil

Carletti logo i RGB under 5 cm .png

64 kb

Download fil

Carletti logo i CMYK over 5 cm .jpg

901 kb

Download fil

Carletti logo i CMYK under 5 cm .jpg

649 kb

Download fil

Carletti klima- og miljøstrategi

Carletti klima- og miljøstrategi

769 kb

Download fil

Ledige jobs

Kommunikation vedrørende job hos Carletti skal altid foregå via e-mail: job@carletti.dk
Vi søger p.t. efter følgende og har løbende ledige stillinger som produktionsmedarbejder.
Automatiktekniker/ Automatikmekaniker

Funktionærer

Funktionærstillinger besættes som regel igennem rekrutteringsbureau. Vi opfordrer derfor alle interesserede ansøgere til at holde sig orienteret på relevante jobportaler.
Med baggrund i den nye persondataforordning modtages uopfordrede ansøgninger ikke. Hvis de fremsendes, vil de blive slettet umiddelbart efter modtagelsen.

Produktionsmedarbejdere

Ønsker du at søge job som timelønnet medarbejder i produktionen, kan du sende en ansøgningsformular via linket herunder.

Produktionsmedarbejder ansøgning