Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned.
Hak den hvide chokolade fint, og varm imens fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og lad den smelte i 3-4 minutter. Rør i massen med en ske indtil al chokoladen er smeltet. Tilsæt smør og rør det ud i massen, herefter røres kokosmelet i. Hæld massen i en sprøjtepose og læg på køl.
Puds chokoladeformen med bomuldsvat og sæt den på køl. Hak den hvide chokolade og smelt den sammen med kakaosmørret. Dette er nemmest i mikrobølgeovnen, hvor du kan give den flere korte intervaller, indtil den lige præcist er smeltet. Find en stiv pensel eller tandbørste frem. Sprøjt nu den hvide chokolade ned i formen, med enten pensel eller tandbørste. Sørg for at der er hvide pletter i alle fordybningerne. Sæt formen et øjeblik på køl, og skrab overskydende chokolade af formens top med en bred spartel. Lad herefter formen stå ved stuetemperatur.
Hak al chokoladen fint. Smelt 3/4 af chokoladen til 45-50 grader i mikrobølgeovn og rør den resterende chokolade i. Omrør til den er smeltet og temperaturen er faldet til 31-32 grader. Fyld formen helt op med chokolade. Bank formen i bordet gentagne gange, og giv formen lidt slag med spartlen på siden, så alle luftbobler forsvinder. Vend formen på hovedet, over et stykke bagepapir, og bank på siden indtil den overskydende chokolade er ude. Skrab formen på oversiden med den brede spartel. Stil formen kort tid i køleskabet. Gem resten af chokoladen og hold den lun.
Når chokoladeskallerne har sat sig, skal de fyldes. Fyld dem op så der stadig er plads til et låg af chokolade hen over fyldet, ca. mm fra kanten. Bank formen i bordet så fyldet bliver plant. Fordel den smeltede chokolade hen over fyldet og bank formen i bordet så chokoladen bliver fordelt. Skrab den overskydende chokolade af med spartlen. Lad dine chokolader sætte sig på køl. Når de er størknet, kan du banke dem ud. Dette gøres ved at slå formen i bordet med åbningerne ned mod bordpladen, så skallerne kan falde ud. Pas på ikke at ramme dem der allerede er faldet ud.
Kan opbevares på køl eller ved stuetemperatur.
Hver måned kan du vinde et lækkert kit med Carletti Kæmpeplader, Skumbananer, P-tærter, Brazil, Maritza og chokopålæg – lige til at skabe din egen søde anledning med!
Deltag i konkurrencen