Månedens søde anledning

Fyldte chokolader med kokos

Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned.

Ingredienser
Fremgangsmetode
Fyld

Hak den hvide chokolade fint, og varm imens fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og lad den smelte i 3-4 minutter. Rør i massen med en ske indtil al chokoladen er smeltet. Tilsæt smør og rør det ud i massen, herefter røres kokosmelet i. Hæld massen i en sprøjtepose og læg på køl.

Dekoration

Puds chokoladeformen med bomuldsvat og sæt den på køl. Hak den hvide chokolade og smelt den sammen med kakaosmørret. Dette er nemmest i mikrobølgeovnen, hvor du kan give den flere korte intervaller, indtil den lige præcist er smeltet. Find en stiv pensel eller tandbørste frem. Sprøjt nu den hvide chokolade ned i formen, med enten pensel eller tandbørste. Sørg for at der er hvide pletter i alle fordybningerne. Sæt formen et øjeblik på køl, og skrab overskydende chokolade af formens top med en bred spartel. Lad herefter formen stå ved stuetemperatur.

Chokoladeskaller

Hak al chokoladen fint. Smelt 3/4 af chokoladen til 45-50 grader i mikrobølgeovn og rør den resterende chokolade i. Omrør til den er smeltet og temperaturen er faldet til 31-32 grader. Fyld formen helt op med chokolade. Bank formen i bordet gentagne gange, og giv formen lidt slag med spartlen på siden, så alle luftbobler forsvinder. Vend formen på hovedet, over et stykke bagepapir, og bank på siden indtil den overskydende chokolade er ude. Skrab formen på oversiden med den brede spartel. Stil formen kort tid i køleskabet. Gem resten af chokoladen og hold den lun.

Færdiggørelse

Når chokoladeskallerne har sat sig, skal de fyldes. Fyld dem op så der stadig er plads til et låg af chokolade hen over fyldet, ca. mm fra kanten. Bank formen i bordet så fyldet bliver plant. Fordel den smeltede chokolade hen over fyldet og bank formen i bordet så chokoladen bliver fordelt. Skrab den overskydende chokolade af med spartlen. Lad dine chokolader sætte sig på køl. Når de er størknet, kan du banke dem ud. Dette gøres ved at slå formen i bordet med åbningerne ned mod bordpladen, så skallerne kan falde ud. Pas på ikke at ramme dem der allerede er faldet ud.

Kan opbevares på køl eller ved stuetemperatur.

Opskrifter

Se flere
Vores chokolade

Kæmpeplade Hvid

Kæmpeplade Hvid kan bruges til bagning, desserter og overtræk. Har man en ekstra sød tand, kan den også blot nydes som den er.

Vores chokolade

Kæmpeplade Mørk

Den velkendte og elskede chokoladeplade med de danske flag. Kæmpeplade Mørk er velegnet til overtræk, bagning og desserter, men kan også nydes som den er.

Vores chokolade

Kæmpeplade Lys

Den velkendte og elskede chokoladeplade med flagene på. Kæmpeplade Lys er den perfekte ingrediens i det søde køkken.

Vores chokolade

Kæmpeplade Mørk 70%

Kæmpeplade Mørk 70% giver med sit høje kakaoindhold en mere intens chokoladesmag i bagværk, dessert o.lign. Kæmpeplade er den perfekte ingrediens i det søde køkken, og som kan være svær ikke at smage på undervejs.

Vind hver måned!

Hver måned kan du vinde et lækkert kit med Carletti Kæmpeplader, Skumbananer, P-tærter, Brazil, Maritza og chokopålæg – lige til at skabe din egen søde anledning med!

Deltag i konkurrencen

    Vind et lækkert kit til at skabe din egen, søde anledning!

    Kæmpeplade er chokoladen med de ikoniske danske flag, som er den perfekte makker til alle søde anledninger - til hverdag eller fest og alt derimellem.
    Svar rigtigt på spørgsmålet herunder og du er med i konkurrencen om 1 månedlig præmie bestående af:

    Carletti Kæmpeplade Mørk, Mørk 70%, Mørk Økologisk, Lys og Hvid, Skumbananer, P-tærter Original, Extra Dark, Karamel, Brazil, Maritza og chokopålæg.
    Værdi pr. præmie 500 kr.

    Vinderen trækkes blandt de rigtige besvarelser den sidste dag i hver måned, hvorefter vinderen kontaktes direkte.

    Svar rigtigt og deltag*

    Hvad kan Carletti Kæmpepladerne nemt kendes på?








    Konkurrencebetingelser

    Vinderen af konkurrencen udvælges ved lodtrækning, blandt de rigtige besvarelser, og kontaktes direkte af Carletti efter konkurrencens ophør. Præmien sendes direkte fra Carletti til vinderen med PostNord, eller lignende, til den oplyste adresse og kan ikke deles op i flere leveringer.
    Har Carletti ikke hørt fra vinderne 1 uge efter at disse er kontaktet, bortfalder krav på præmien og der kan udtrækkes en ny vinder.
    Ved deltagelse i konkurrencen gives tilladelse til, at Carletti må oplyse dit navn her på websitet, hvis du kåres som vinder af konkurrencen.
    Carletti er ikke ansvarlig for at vinderen kan anvende præmien, og præmien kan ikke indløses til kontanter eller andre varer.
    Alle personer bosiddende i Danmark, som er fyldt 18 år kan deltage i konkurrencen, dog ikke ansatte ved Carletti A/S og medlemmer af deres husstand.
    Carletti forbeholder sig ret til at afslutte eller forlænge konkurrencen uden forudgående varsel.
    Konkurrencen udbydes af Carletti A/S.

    Tak for din deltagelse!

    Tak for din deltagelse i vores konkurrence. Du vil blive kontaktet direkte, hvis du er den heldige vinder.