Hvorfor nøjes med en almindelig julekrans, når du kan lave en spiselig én? Skyd julestemningen i gang med denne lækre version, som du kan pynte med al din yndlings juleslik!
Bring piskefløde i kog i en gryde.
Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør indtil den er opløst.
Stil cremen tildækket i køleskabet til næste dag. Den skal være helt gennemkold – ellers kan den ikke piskes op.
Smelt smør og chokolade i en gryde. Vend kakaopulver heri.
Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps.
Bland mel, kanel, bagepulver og salt og vend det i æggemassen.
Vend chokoladeblandingen heri.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Bag kagen ved 175 °C i ca. 45 min. eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af – gerne i køleskabet til næste dag.
Sæt kagen på et serveringsfad og stik et hul i midten – brug f.eks. en udstikker eller et glas (diameter ca. 7 cm).
Pisk den hvide chokoladecreme luftig med en elpisker og vend appelsinskal heri. Kom cremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Sprøjt små toppe af hvid chokoladecreme på kagebunden.
Pynt julekransen med juleslik, silkebånd og rosmarinkviste. Pynt også det stykke som udgjorde midten med creme og slik – og servér stykket ved siden af kransen.