Ingredienser

  • 275 g sandkage eller lagkagebunde eventuelt med kakao (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • 1/4 tsk. fint salt
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 125 g Carletti Kæmpeplade mørk, finthakket
  • 3 spsk. piskefløde eller sødmælk
  • 125 g solbærmarmelade
  • 3 tsk. romessens eller Jamaica rom
  • Drys
  • Kokos, chokoladekrymmel, hakkede nødder, smeltet chokolade, finthakket hvid chokolade eller frysetørrede bær

Fremgangsmetode

Bræk sandkagen i små stykker, og bland stykkerne med salt og kakaopulver. Smelt chokoladen sammen med fløden i vandbad eller mikroovnen. Ælt kagesmuldret, smeltet chokolade, solbærmarmelade og romessens sammen i en skål. Tilsæt evt. mere romessens og kakaopulver efter smag. Rul massen til 15-20 kugler på størrelse med bordtennisbolde, og vend dem i drysset. Lad gerne romkuglerne trække en time på køl inden servering.
Tip:
Tilsæt 75 g hakkede pekannødder eller 1-2 spsk. knuste kaffebønner. Det giver crunch og en mere ”voksen” smag.

 

Følg Carletti