Ingredienser

  • 100 g finvalsede havregryn
  • 1,25 dl vand
  • 115 g smør
  • 115 g sukker
  • 115 g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 75 g Carletti hvid Kæmpeplade
  • 200 g brombær
  • 2 spsk. grovvalsede havregryn
  • 2 spsk. sukker

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 180 grader.

Bland havregryn og vand i en skål. Lad det trække 5 minutter.

Kom smør, sukker, farin og vaniljesukker i en anden skål. Pisk det lyst og luftigt, det tager ca. 2-3 minutter. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert.

Rør havregrøden i.

Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål. Sigt det i dejen og pisk det kort sammen til dejen er jævn, ca. 5 sek.

Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Vend forsigtigt halvdelen af brombærrene i.

Beklæd en lille bageform (20 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Tryk den sidste halvdel af brombærrene i toppen af kagen. Drys med grovvalsede havregryn og sukker.

Bag kagen midst i ovnen ved 180 grader i 50 minutter. Tag kagen ud og lad den afkøle lidt i formen.

 

Tip: 

Server havregrynskagen lun med cremefraiche eller flødeskum.

Bruger du brombær fra frost, så vend dem med 1 spsk. mel inden de blandes i dejen.

 

Følg Carletti