Festlig bogstavkage til fødselsdag eller andre fejringer, som kan pyntes og personliggøres til at passe til festens hovedperson. Kagebund og creme kan laves på forhånd, så det meste af arbejdet er gjort før selve festen.
Hak chokoladen fint mens du varmer 1,5 dl af fløden op til kogepunktet. Lige inden fløden bobler slukker du og hælder den over chokoladen i en skål. Lad fløden stå og smelte chokoladen i et par minutter inden du rører rundt i massen. Rør indtil chokoladen er helt smeltet og tilsæt så den sidste dl af fløden og rør den ud. Læg et stykke folie over fløden så det rører massen helt og den ikke laver skind i overfladen. Stil den på køl i 6 timer inden den piskes. Pisk den med en elpisker indtil massen bliver fast og lysere, men pas på at den ikke skiller og bliver grynet. Brug én eller flere tyller og sprøjteposer til at sætte små toppe på din chokoladekage.
Stil æg og smør frem i god tid så det kan temperere. Tænd ovnen på 175 C°. Pisk det meget bløde smør sammen med sukkeret indtil sukkeret er opløst og massen er blevet lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk imellem hvert æg. Pisk indtil det hele er blandet. Vej alle de tørre ingredienser af i en skål og sigt dem i dejen. Vend det hele sammen imens du tilsætter mælken lidt ad gangen. Læg bagepapir i en 25×35 cm bradepande og fordel dejen heri. Bag midt i ovnen i ca. 30 min. Kagen er færdig når du kan stikke en lille kniv i og tage den op uden der er dej på. Afkøl og skær ud i det bogstav du ønsker. Kan gemmes i pose eller fryses ned, hvis du vil bage den i forvejen.
Pynt med slik og chokolade og servér.
Kageresterne kan du lave romkugler af.