Ingredienser

  • Rugbrødsboller
  • 15 g gær
  • 1 flaske hvidtøl (33 cl)
  • 125 g knækkede rugkerner
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 50 g mørk sirup
  • 1½ spsk. kakao
  • 1½ tsk. salt
  • 50 g havregryn (gerne grovvalsede)
  • 130 g rugmel
  • 130 g hvedemel
  • 100 g Carletti Kæmpeplade mørk
  • Drys
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. solsikkekerner

Fremgangsmetode

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt hvidtøl. Rør rundt, til gæren er helt opløst. Tilsæt knækkede rugkerner, solsikkekerner og græskarkerner, og lad blandingen stå i 15 minutter.

Tilsæt sirup, kakao, salt, havregryn og de to slags mel, og rør dejen godt sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et låg, og lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.

Tag skålen med dej ud fra køl. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af 2 skeer, som du dypper i varmt vand mellem hver bolle – så klistrer de ikke så meget. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C°. Drys rugbrødsbollerne med græskarkerner og solsikkekerner, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem på en rist.

Servér bollerne lune og friskbagte med koldt smør, eller frys dem ned til senere.

 

Tip

De rustikke rugbrødsboller er lækre og mætter godt. Servér dem på morgenbordet, tag dem med i madpakken eller snup én med på farten som en lækker snack.

Følg Carletti