Ingredienser

  • Rugbrødsboller
  • 15 g gær
  • 1 flaske hvidtøl (33 cl)
  • 125 g knækkede rugkerner
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 50 g mørk sirup
  • 1½ spsk. kakao
  • 1½ tsk. salt
  • 50 g havregryn (gerne grovvalsede)
  • 130 g rugmel
  • 130 g hvedemel
  • 100 g Carletti Kæmpeplade mørk
  • Drys
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. solsikkekerner

Fremgangsmetode

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt hvidtøl. Rør rundt, til gæren er helt opløst. Tilsæt knækkede rugkerner, solsikkekerner og græskarkerner, og lad blandingen stå i 15 minutter.

Tilsæt sirup, kakao, salt, havregryn og de to slags mel, og rør dejen godt sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et låg, og lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.

Tag skålen med dej ud fra køl. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af 2 skeer, som du dypper i varmt vand mellem hver bolle – så klistrer de ikke så meget. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C°. Drys rugbrødsbollerne med græskarkerner og solsikkekerner, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem på en rist.

Servér bollerne lune og friskbagte med koldt smør, eller frys dem ned til senere.

 

Tip

De rustikke rugbrødsboller er lækre og mætter godt. Servér dem på morgenbordet, tag dem med i madpakken eller snup én med på farten som en lækker snack.

Følg Carletti

Lad dig friste af skønne stykker fyldt chokolade, der tilbyder noget for enhver smag. Hvid, lys og mørk chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, vanilje og kokos. Forkæl dig selv eller dine gæster i påsken🌻🐰🤗
Spin og vind cool merch og Carletti slik!🍨🐸💯❤️
Du kan stadig nå at være med i konkurrencen - vi trækker 11 vindere mere inden konkurrencen slutter!
Deltag via link i bio eller gå ind på carletti.dk
Tip! Skift sukkerglasuren på din kage ud med chokopålæg – det er både nemt og hurtigt!✅
Prøv det f.eks. på en lækker banankage, find opskriften på carletti.dk
De originale Crazy Candy Frogs har fået tre nye, knasende kammerater:
SOUR🍋
COLA🧋
HOT🌶️
Hvilken smag er du mest nysgerrig på?👀
N'ICE MALLOWS er en nyfortolkning af den klassiske regnbueis med smagene vanilje, jordbær og kakao🌈 Skummet er blødt og i form af små mundrette isvafler🍧
Har du lyst til lækre, hjemmelavede fastelavnsboller?🥳 
Her er vores udgave af gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade. Pynt dem med farverigt krymmel eller glitter for et ekstra festligt touch🎨✨
Find opskriften på carletti.dk