Ingredienser

  • Havrebarer
  • 125 g smør
  • 60 g lys sirup
  • 200 g havregryn (gerne grovvalsede)
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ¾ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. flagesalt
  • Mælkechokoladeganache
  • 170 g Carletti Kæmpeplade lys
  • ¾ dl piskefløde
  • 1 spsk. glukosesirup*
  • ¼ tsk. flagesalt
  • Pynt
  • 1 spsk. frysetørrede hindbær eller brombær
  • Evt. spiseligt guldstøv

Fremgangsmetode

Havrebarer

Tænd ovnen på 200 °C. Smelt smør og sirup sammen i en gryde, og tag gryden af varmen.

Bland havregryn, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Hæld den smeltede smørblanding i, og rør det hele sammen til en ensartet masse.

Smør en firkantet bageform (20 x 20 cm) med lidt smør, og beklæd den med bagepapir.

Hæld havredejen i formen, og glat den ud i et jævnt lag. Bag bunden i ovnen i 12 minutter. Afkøl den på en bagerist.

 

Mælkechokoladeganache

Hak chokoladen meget fint, og hæld den i en skål. Kog fløde og glukosesirup op i en gryde, til det når kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og lad det stå i 1-2 minutter. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig og bliver blank. Rør salt i.

Smør chokoladen ud på kagen i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i 4 timer.

 

Pynt

Tag havrekagen ud fra køl, og skær den i 10 aflange barer. Pynt barerne med frysetørrede bær og evt. lidt spiseligt guldstøv, og opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.

 

Tip

Nederst er barerne knasende og let seje. Øverst er de belagt med et lækkert, tykt lag lys chokolade. Her har vi drysset frysetørrede bær over barerne, men du kan også bruge f.eks. kokosmel, hakkede nødder eller kakaonibs.

 

*Kan evt. erstattes af alm. lys sirup.

Følg Carletti

Lad dig friste af skønne stykker fyldt chokolade, der tilbyder noget for enhver smag. Hvid, lys og mørk chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, vanilje og kokos. Forkæl dig selv eller dine gæster i påsken🌻🐰🤗
Spin og vind cool merch og Carletti slik!🍨🐸💯❤️
Du kan stadig nå at være med i konkurrencen - vi trækker 11 vindere mere inden konkurrencen slutter!
Deltag via link i bio eller gå ind på carletti.dk
Tip! Skift sukkerglasuren på din kage ud med chokopålæg – det er både nemt og hurtigt!✅
Prøv det f.eks. på en lækker banankage, find opskriften på carletti.dk
De originale Crazy Candy Frogs har fået tre nye, knasende kammerater:
SOUR🍋
COLA🧋
HOT🌶️
Hvilken smag er du mest nysgerrig på?👀
N'ICE MALLOWS er en nyfortolkning af den klassiske regnbueis med smagene vanilje, jordbær og kakao🌈 Skummet er blødt og i form af små mundrette isvafler🍧
Har du lyst til lækre, hjemmelavede fastelavnsboller?🥳 
Her er vores udgave af gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade. Pynt dem med farverigt krymmel eller glitter for et ekstra festligt touch🎨✨
Find opskriften på carletti.dk