Det lille mesterværk med hvid chokolademousse og bær, der er smuk og enkel og som smager af dansk sommer.
Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Kog hindbær, sukker og vand indtil bærrene er møre. Hæld dem i en sigte og pres saften ud af hindbærrene. Smelt husblassen i den varme hindbærsaft, tilsæt citronsaft og afkøl let. Sæt kagefolie om bunden på en 16 cm kagering så den slutter tæt. Brug evt. tape eller smelt den kort med en gasbrænder.
Hæld hindbærsaften heri og frys.
Tænd ovnen på 190 grader. Pisk æggeblommer, vaniljepasta og brun farin indtil massen er tyk og lys. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og fold det forsigtigt sammen. Pisk æggehviderne luftige og fold dem i dejen. Fordel dejen i en 18 cm kagering. Hak mandlerne og drys dem udover dejen.
Bag i ca. 10 min. midt i ovnen. Kagen er færdig når du kan stikke en lille kniv i den og den kommer op uden rå dej på. Afkøl og stik ud med en 16 cm kagering.
Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Kom hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde. Kog massen 5-10 min. Tag den af varmen og blend den. Smelt den udblødte husblas i hindbærgrøden. Lad det afkøle lidt. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummet i hindbærgrøden.
Tag den frosne hindbærgelé og pres den ud af formen. Brug en gasbrænder til at lune ringen med. Vask kageringen og læg et stykke kagefolie rundt langs indersiden af kageringen. Læg den afkølede kagebund ned i kageringen og placér hindbærgeléen ovenpå. Hæld hindbærmoussen ovenpå og frys ned.
Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Hak chokoladen og kom den i en skål. Opvarm 2,5 dl fløde til kogepunktet sammen med vaniljepasta, smelt husblassen heri og hæld det over chokoladen. Lad den smelte i ca. 3 minutter og rør så i massen med en ske. Rør indtil al chokoladen er smeltet. Lad den lune masse afkøle til ca. 36 grader. Pisk så 2,5 dl fløde til let flødeskum. Fold flødeskummet ind i den lune masse indtil den er ensartet.
Tag 18 cm kageringen og sæt kagefolie på indersiden af denne. Brug evt. lidt olie til at klistre folien sammen. Tag den frosne kage ud af fryseren og befri den fra den 16 cm kagering. Brug en gasbrænder, så går det nemt. Læg dette indlæg ned i midten af den 18 cm. kagering og hæld den hvide chokolademousse over. Bank kagen let i bordet så evt. luftbobler forsvinder.
Frys kagen indtil moussen er frossen og fjern så kagering og folie. Tø den langsomt op i køleskab og servér.
Pynt evt. med friske bær.