Ingredienser

Fremgangsmetode

I en gryde tilsættes sukker, glukosesirup og vand. Kog det op til en sirup, som skal være 117 grader. Når siruppen når 110 grader, så begynder du at piske dine æggehvider sammen vaniljesukker. Når siruppen når 117 grader, så tages den af varmen og hældes herefter i en tynd stråle ned i æggehviderne, imens der piskes kraftigt.
Lad skummen piske i 15-20 minutter.
Gør en sprøjtepose klar med en stjernetyl.
Kom skummen op i posen.
Læg 10 P-tærter på en bageplade med bagepapir.
Sprøjt toppe på P-tærterne.
Hak Carletti Kæmplepladen groft.
Smelt 2/3 del af chokoladen med kakaosmør i mikroovnen. Giv det 20-30 sekunder af gangen, så du nemt kan styre temperaturen. Du kan med fordel bruge et termometer. Det må nemlig ikke blive varmere end 45-50 grader.
Tag herefter chokoladen ud.
Vend det resterende 1/3 del af chokoladen i og lad temperaturen sænke sig til 30-32 grader. Så har du en perfekt tempereret chokolade til at dyppe flødebollerne i.
Hak de saltede peanuts, så de er klar til at blive drysset på.
Kom den smeltede chokolade over i et glas eller en høj beholder, så er det nemt at dyppe dem.
Tag en flødebolle.
Kom den ned i glasset og sørg for at den bliver dækket af chokolade hele vejen ned til P-tærten.
Tag flødebollen op. Placer den på en bagerist eller et stykke bagepapir. Drys med de saltede peanuts og lad herefter chokoladen størkne.
Sådan fortsætter du med de resterende flødeboller.

 

Opskriften er udviklet af mummum.dk

Følg Carletti