Ingredienser

  • Macarons
  • 75 g æggehvider
  • 225 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 85 g mandelmel
  • 1,5 spsk. kakao
  • Friske bær f.eks. brombær eller blåbær
  • Chokoladecreme
  • 170 g Carletti lys eller mørk Kæmpeplade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. honning
  • 25 g smør, stuetemperatur

Fremgangsmetode

Macarons: 

Æggehvider, flormelis og salt piskes i tre minutter.

Mandelmel og kakao sigtes sammen og vendes i med en dejskraber ca. 30 gange.

Hæld massen i en sprøjtepose med en glat tyl. Sprøjt dejen ud i størrelsen af en 5-krone.

Lad kagerne hvile i 40 minutter til de bliver tørre i overfladen.

Bag kagerne i 10-12 minutter ved 180 grader.

Lad kagerne afkøle inden de fyldes.

 

Chokoladecreme: 

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Kog fløde op med honning og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen. Rør rundt indtil massen er ensartet og tilsæt derefter smørret lidt ad gangen, indtil massen har en glat og cremet konsistens.

Afkøl cremen.

Sprøjt lidt creme på halvdelen af kagerne. Tryk et bær ned i hver kage med creme på, og læg en kage på som top.

 

Tip:

Du kan erstatte Carletti lys Kæmpeplade med Carletti mørk Kæmpeplade.

Følg Carletti