Ingredienser

Fremgangsmetode

Smelt smør i en gryde ved svag varme, tilsæt hakket chokolade og lad det smelte sammen ved omrøring. Rør til sidst kakaopulver i.

Pisk æg og brun farin luftigt og rør chokoladesmørret i.

Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør dejen hurtigt sammen.

Kom dejen i en stor, smurt bradepande, ca. 22 x 30 cm, og bag den ca. 25 min. ved 180 °C.

Mærk efter med en gaffel om kagen er bagt.

Så længe der sidder meget dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.

Lad kagen køle helt af i bradepanden inden den skæres ud.

 

Del Skumbananerne i røde og hvide, og kom ca. 60 g af hver i en skål, sammen med 1 spsk. vand og 1 spsk. olie. Sæt skålen 1 min. i mikrobølgeovnen ved fuld effekt. Stop to gange undervejs og rør i blandingen. Rør dernæst halvdelen af flormelissen i (180 g) og ælt massen indtil den har en fast konsistens. Gentag processen med den anden del af Skumbananerne. Farv de røde Skumbananer ekstra røde ved at tilsætte madlavningsfarve.

Del kagen i 12 lige store stykker.

Rul den røde fondant tyndt ud og skær den til. Læg et stykke rød fondant på hvert kagestykke.

Rul dernæst den hvide fondant tyndt ud og skær den i rektangler. Læg rektanglerne oven på, så det ligner Dannebrog.

Følg Carletti