Ingredienser

Fremgangsmetode

Hvid chokoladecreme
Bring piskefløde i kog i en gryde.

Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør til den er opløst.

Stil cremen tildækket i køleskabet til næste dag. Den skal være helt gennemkold – ellers kan den ikke piskes op.

Kagebund
Smelt smør og chokolade i en gryde. Vend kakaopulver heri.

Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps.

Bland mel, bagepulver og salt og vend det i æggesnapsen.

Vend chokoladeblandingen heri.

Hæld dejen i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) – foret med bagepapir.

Bag kagen i 25-30 min ved 175 C°. Lad kagen køle helt af – gerne i køleskabet til næste dag.

Udskæring + pynt
Find talskabeloner på nettet og print to tal ud i A4-størrelse. Klip tallene ud, så du har to skabeloner.

Placér talskabelonerne på kagebunden og skær tallene ud med en lille skarp kniv.

Sæt de to kagetal på et bræt eller en plade til servering.

Pisk den hvide chokoladecreme igennem med en elpisker. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Sprøjt små toppe af hvid chokoladecreme tæt ved siden af hinanden på bundene.

Pynt talkagen med bær og chokoladeknapper.

Stik evt. små runde kagebunde ud af resterne (brug en udstikker), pynt også disse og servér dem ved siden af talkagen.

 

OBS!

Chokoladecremen skal laves dagen før.

 

Tip

Du kan også lave ét stort tal – i stedet for 2 mindre. Print det store tal ud i A3-størrelse.

Kanterne, som skæres fra, kan også bruges til romkugler, studenterbrød eller lign.

Følg Carletti