Ingredienser

  • Citronmuffins
  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg (stuetempererede)
  • 80 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. blå birkes
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • Skal af 2 øko citroner
  • Saft af 1 citron
  • Citronsirup
  • 50 ml citronsaft
  • 50 g sukker
  • Hvid chokoladefrosting
  • 100 g Carletti Kæmpeplade hvid
  • 100 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • 200 g neutral flødeost (f.eks. Philadelphia)
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • Pynt
  • Carletti Påskeskum
  • Farverig krymmel (kan undlades eller skiftes ud med f.eks. hakkede nødder eller tørrede blomster)

Fremgangsmetode

Citronmuffins
Sørg for at både smør, æg og citroner er stuetempererede inden du går igang.

 

Kom citronskal, sukker og marcipan i en skål og pisk det sammen til en ensartet blanding. Tilsæt det bløde smør og pisk nu til det er lyst og cremet. Tilsæt æg, et ad gangen, mens du pisker grundigt, så du får en lys og luftig dej.

 

Bland hvedemel, bagepulver, birkes og salt og rør det sammen. Vend ca halvdelen i dejen med en dejskraber. Tilsæt nu citronsaft og vend i dejen inden den sidste halvdel af melblandingen vendes i.

 

Kom dejen i 8 muffinsforme, f.eks. silikoneforme. Bag ved 180 grader i ca 25 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt. Lad kagerne køle af et par minutter i formen inden de placeres på en rist til afkøling.

 

Citronsirup
Mens kagerne bager laves citronsiruppen.

Kom citronsaft og sukker i en gryde og kog det op. Lad simre et par minutter. Prik toppen af de stadig lune kager med en gaffel og pensl med citronsiruppen ad flere omgange.

Lad kagerne køle helt af.

 

Hvid chokoladefrosting og pynt

Hak den hvide chokolade og smelt det.

Kom smør og flormelis i en skål, og pisk det godt sammen til det er helt lyst og cremet. Tilsæt flødeost og pisk det kort sammen med de andre ingredienser. Vend den hvide chokolade i frostingen, og smag til sidst frostingen til med citronsaft.

 

Kom cremen i en sprøjtepose med en stjerntylle. Hvis frostingen er meget blød kan den kommes i køleskabet i ca. 30 min., men pas på at den ikke bliver for hård til at sprøjte ud.

 

Sprøjt en rose af frosting ud på toppen af kagerne og pynt med krymmel og et stykke Carletti Påskeskum.

 

Tip!
Dejen kan også bruges til at lave en stor kage. Brug en 20 cm springform og bag kagen i ca. 30-35 min. i stedet for.

Følg Carletti

Lad dig friste af skønne stykker fyldt chokolade, der tilbyder noget for enhver smag. Hvid, lys og mørk chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, vanilje og kokos. Forkæl dig selv eller dine gæster i påsken🌻🐰🤗
Spin og vind cool merch og Carletti slik!🍨🐸💯❤️
Du kan stadig nå at være med i konkurrencen - vi trækker 11 vindere mere inden konkurrencen slutter!
Deltag via link i bio eller gå ind på carletti.dk
Tip! Skift sukkerglasuren på din kage ud med chokopålæg – det er både nemt og hurtigt!✅
Prøv det f.eks. på en lækker banankage, find opskriften på carletti.dk
De originale Crazy Candy Frogs har fået tre nye, knasende kammerater:
SOUR🍋
COLA🧋
HOT🌶️
Hvilken smag er du mest nysgerrig på?👀
N'ICE MALLOWS er en nyfortolkning af den klassiske regnbueis med smagene vanilje, jordbær og kakao🌈 Skummet er blødt og i form af små mundrette isvafler🍧
Har du lyst til lækre, hjemmelavede fastelavnsboller?🥳 
Her er vores udgave af gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade. Pynt dem med farverigt krymmel eller glitter for et ekstra festligt touch🎨✨
Find opskriften på carletti.dk