Citronmuffins
Sørg for at både smør, æg og citroner er stuetempererede inden du går igang.
Kom citronskal, sukker og marcipan i en skål og pisk det sammen til en ensartet blanding. Tilsæt det bløde smør og pisk nu til det er lyst og cremet. Tilsæt æg, et ad gangen, mens du pisker grundigt, så du får en lys og luftig dej.
Bland hvedemel, bagepulver, birkes og salt og rør det sammen. Vend ca halvdelen i dejen med en dejskraber. Tilsæt nu citronsaft og vend i dejen inden den sidste halvdel af melblandingen vendes i.
Kom dejen i 8 muffinsforme, f.eks. silikoneforme. Bag ved 180 grader i ca 25 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt. Lad kagerne køle af et par minutter i formen inden de placeres på en rist til afkøling.
Citronsirup
Mens kagerne bager laves citronsiruppen.
Kom citronsaft og sukker i en gryde og kog det op. Lad simre et par minutter. Prik toppen af de stadig lune kager med en gaffel og pensl med citronsiruppen ad flere omgange.
Lad kagerne køle helt af.
Hvid chokoladefrosting og pynt
Hak den hvide chokolade og smelt det.
Kom smør og flormelis i en skål, og pisk det godt sammen til det er helt lyst og cremet. Tilsæt flødeost og pisk det kort sammen med de andre ingredienser. Vend den hvide chokolade i frostingen, og smag til sidst frostingen til med citronsaft.
Kom cremen i en sprøjtepose med en stjerntylle. Hvis frostingen er meget blød kan den kommes i køleskabet i ca. 30 min., men pas på at den ikke bliver for hård til at sprøjte ud.
Sprøjt en rose af frosting ud på toppen af kagerne og pynt med krymmel og et stykke Carletti Påskeskum.
Tip!
Dejen kan også bruges til at lave en stor kage. Brug en 20 cm springform og bag kagen i ca. 30-35 min. i stedet for.