Ingredienser

Fremgangsmetode

Chokolademousse
Læg husblas i blød i fem min. i koldt vand.
Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør finthakket lys chokolade i.
Rør indtil det er helt smeltet.
Smelt husblassen i den varme chokoladecreme og smag til med revet appelsinskal.
Sæt cremen koldt til næste dag, mindst 12 timer.

 

Lagkagebunde
Smelt smør og hakket chokolade for svag varme og rør kakaopulveret i.
Pisk æggeblommer, æg og sukker luftigt og skummende.
Rør mandelmel, hvedemel og bagepulver i æggemassen.
Rør dernæst chokoladesmørret i og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen.
Fordel dejen i tre smurte, meldryssede lagkageforme eller springforme.
Bag bundene ved 150°C i ca. 15 min. og afkøl på rist.

 

Færdiggørelse
Pisk chokoladecremen let og luftig, pas på ikke at piske for meget så den skiller.
Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker.
Læg creme og bær lagvis imellem bundene og gem 1/3 af bærrene til pynt.
Pynt med resten af bærrene.
Hæld smeltet mørk chokolade over bærrene og lad den løbe en anelse ned ad siden.
Servér straks.

 

OBS:
Chokolademoussen skal afkøles i min. 12 timer.

Følg Carletti