Ingredienser

Fremgangsmetode

Chokoladekage

Smelt smør og chokolade i en lille gryde.

Pisk æg og sukker luftigt.

Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål og vend det i æggesnapsen.

Tilsæt chokoladeblandingen.

Fordel dejen i en form (ca. 20 x 30 cm) foret med bagepapir.

Bag kagen ved 175 °C i ca. 30 min. Lad kagen køle helt af.

 

Frosting

Pisk det bløde smør luftigt med en elpisker. Tilsæt flormelis og vanilje lidt ad gangen. Pisk til cremen er glat.

Tilsæt til sidst den grønne pastafarve og pisk cremen kort. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

 

Udskæring + pynt

Vend den afkølede chokoladebund ud af bradepanden med undersiden opad. Træk bagepapiret af og skær en stor trekant med en lille ”fod”. Placér kagen på et bræt til servering. Sprøjt små og store toppe af den grønne frosting herpå. De små chokoladeknapper trykkes fast i frostingen, mens den stadig er blød. Opbevar herefter kagen på køl indtil servering. De store chokoladeknapper lægges på lige inden serveringen, da de ikke har så godt af at komme i køleskabet.

 

Tip

Tilsæt evt. 2 tsk kanel til chokoladekagedejen for at gør den mere julet i smagen.

Du kan lave flere typer af ”swirls” med samme tyl. De små er lavet som ”dutter”, mens de lidt større rosetter er lavet ved at køre tyllen rundt i små cirkler. Start inde fra midten af rosetten og arbejd dig ud ad, i en lille cirkel.

 

Følg Carletti