Ingredienser

  • 75 g blødt, usaltet smør
  • 75 g sukker
  • 4 spsk mel
  • 1 spsk. glukosesirup
  • Trøffelcreme
  • 180 g Carletti mørk Kæmpeplade
  • 1 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • Saft og skal fra 1 usprøjtet appelsin

Fremgangsmetode

Vafler:

Opvarm ovnen til 170 grader.

Bland alle ingredienserne i en skål. Læg bagepapir på en bageplade og smør dejen tyndt ud i en rektangulær form på ca. 4×6 cm.

Bag i ca 10 minutter. De skal være gyldne, så hold godt øje med dem, da de hurtigt bliver mørke. Når vaflerne er gyldne tages de ud af ovnen og hviler i 1-2 minutter, hvorefter de rulles til “cigarer”

 

Trøffelcreme:

Hak chokoladen fint.

Kog fløde, smør og appelsinsaft og -skal op. Hæld fløden over chokoladen og rør indtil massen er ensartet og jævn og blank. Sæt cremen i køleskabet i ½ time indtil den bliver lidt stivere og kan sprøjtes ind i cigarrullen.

 

Tip:

Kan med fordel laves dagen inden. Når cremen er sprøjtet i cigarerne, skal de opbevares på køl. De bliver bedst og mest sprøde, hvis fyldet kommes i lige inden servering.

 

Hvis man gerne vil peppe sin cigar op, kan man dyppe den yderste spids i smeltet chokolade og drysse med lidt kokosmel eller hakkede nødder så det ligner, at der er gang i cigaren.

 

Følg Carletti