Vafler:
Opvarm ovnen til 170 grader.
Bland alle ingredienserne i en skål. Læg bagepapir på en bageplade og smør dejen tyndt ud i en rektangulær form på ca. 4×6 cm.
Bag i ca 10 minutter. De skal være gyldne, så hold godt øje med dem, da de hurtigt bliver mørke. Når vaflerne er gyldne tages de ud af ovnen og hviler i 1-2 minutter, hvorefter de rulles til “cigarer”
Trøffelcreme:
Hak chokoladen fint.
Kog fløde, smør og appelsinsaft og -skal op. Hæld fløden over chokoladen og rør indtil massen er ensartet og jævn og blank. Sæt cremen i køleskabet i ½ time indtil den bliver lidt stivere og kan sprøjtes ind i cigarrullen.
Tip:
Kan med fordel laves dagen inden. Når cremen er sprøjtet i cigarerne, skal de opbevares på køl. De bliver bedst og mest sprøde, hvis fyldet kommes i lige inden servering.
Hvis man gerne vil peppe sin cigar op, kan man dyppe den yderste spids i smeltet chokolade og drysse med lidt kokosmel eller hakkede nødder så det ligner, at der er gang i cigaren.