Ingredienser

  • Dej
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 75 g blødt smør
  • 450 g hvedemel
  • 100 g Carletti Kæmpeplade mørk
  • Til pensling
  • 1 æg, sammenpisket
  • Kardemommesukker
  • 2 spsk. perlesukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmetode

Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt sukker, æg, kardemomme og salt.
Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Hak chokoladen og ælt den ind i dejen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 min. dækket med husholdningsfilm.
Del dejen i 12 stykker, form til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl bollerne med æg og drys med kardemommesukker.
Lad bollerne hvile ca. 30 min. indtil de er dobbelt størrelse.
Bag dem ca. 15 min. ved 210°C indtil de er gyldne.
Afkøl på en rist og nyd dem lune og friskbagte med smør.

 

Tip:

Smagen kan sagtens varieres, prøv f.eks. også med revet appelsinskal i dejen.

Følg Carletti

De originale Crazy Candy Frogs har fået tre nye, knasende kammerater:
SOUR🍋
COLA🧋
HOT🌶️
Hvilken smag er du mest nysgerrig på?👀
N'ICE MALLOWS er en nyfortolkning af den klassiske regnbueis med smagene vanilje, jordbær og kakao🌈 Skummet er blødt og i form af små mundrette isvafler🍧
Har du lyst til lækre, hjemmelavede fastelavnsboller?🥳 
Her er vores udgave af gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade. Pynt dem med farverigt krymmel eller glitter for et ekstra festligt touch🎨✨
Find opskriften på carletti.dk
Galt eller genialt?🤪 Prøv denne hurtige Skumbanan snack og bedøm selv. Perfekt til at lave sammen med børnene!
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Valentinsdag er lige om hjørnet❤️ Vil du gerne glæde én du holder af? Vores anbefaling vil selvfølgelig altid være chokolade😉
Skab din egen stil med cool merch!✌️
Spin lykkehjulet og vær med i konkurrencen om fede præmier med N’ice, Crazy og Original merchandise og Carletti slik🍨🐸💯❤️
Deltag via link i bio eller gå ind på carletti.dk