Ingredienser

  • Dej
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 75 g blødt smør
  • 450 g hvedemel
  • 100 g Carletti Kæmpeplade mørk
  • Til pensling
  • 1 æg, sammenpisket
  • Kardemommesukker
  • 2 spsk. perlesukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmetode

Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt sukker, æg, kardemomme og salt.
Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Hak chokoladen og ælt den ind i dejen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 min. dækket med husholdningsfilm.
Del dejen i 12 stykker, form til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl bollerne med æg og drys med kardemommesukker.
Lad bollerne hvile ca. 30 min. indtil de er dobbelt størrelse.
Bag dem ca. 15 min. ved 210°C indtil de er gyldne.
Afkøl på en rist og nyd dem lune og friskbagte med smør.

 

Tip:

Smagen kan sagtens varieres, prøv f.eks. også med revet appelsinskal i dejen.

Følg Carletti

Ta’ godt imod det nye medlem i P-tærte-familien – P-tærter Orange! Frisk appelsinsmag, saltede peanuts kombineret med ekstra mørkt overtræk👏🏻🍊😋
Kan du ikke få nok af Skumbananer? 🍌😍 Så smut forbi Sunset Boulevard, som nu har en helt ny Skumbanan Deluxe Shake på menuen🧋
Føles det som evigheder siden, at det var sommerferie? Så forsød hverdagen med denne lækre, og lidt anderledes, dessert🙌🥕🍫
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Er du klar til at følge med? 🏃🏻🤺🤼⛹🏻🏊🏻🏅
Krydr de sidste etaper af Tour de France med Raket Ryttere🚴🏻 
Mixet af bolcher er Sweet 'n' Spicy med smag af salmiak, chili, lakrids og fersken🚀🌶️
Elsker du syrlige bolcher? Så er Syrlige Zombier lige noget for dig! En perfekt balance mellem surt, sødt og lakrids, med smagen af hindbær, æble og citron – og surt fyld indeni🧟👽