Brownie muffins
Smelt smørret i en gryde, og tag gryden af varmen. Hak chokoladen groft og kom chokoladen ned i gryden. Lad det smelte, og rør chokoladen sammen med smørret.
Pisk æg og sukker til det er luftigt. Vend chokoladesmørret i æggemassen. Vend hvedemel og salt i dejen til det er blandet godt sammen.
Hak hasselnødderne groft og vend dem i dejen.
Kom dejen i ca. 20 små forme i silikone – gerne cylinder eller muffin form. Alternativt kan dejen kommes i papir muffinforme, der sættes i en metalform for at de ikke flyder ud. Bag kagerne i ca. 20 min. ved 180 grader. Kagerne må godt være fugtige og let underbagte i krummen.
Lad kagerne køle helt af i køleskabet og befri dem fra formene. Opbevar kagerne på køl indtil de skal pyntes.
Chokoladefrosting
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og stil det til side, til det har stuetemperatur.
Pisk smørret til det bliver helt lyst og luftigt. Tilsæt flormelis og pisk i yderligere 1 min. til det er pisket godt sammen.
Tilsæt kondenseret mælk, smeltet chokolade og lidt salt og pisk det hele godt sammen til en cremet frosting.
Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle – hvis den er meget blød, kan du lade den sætte sig lidt på køl. Hold øje med at den ikke bliver for stiv på køl, da den så bliver svær at sprøjte ud.
Sprøjt frostingen på de afkølede muffins og pynt evt. med lidt rød skovsyre og finthakkede hasselnødder.