Tænd ovnen på 175 grader (160 grader varmluft).
Kom den tørrede frugt i en skål og hæld rom over. Lad frugten trække i minimum 30 minutter eller gerne natten over.
Smelt smør, sirup, rørsukker og mørk chokolade sammen i en gryde ved middel varme.
Lad blandingen afkøle til stuetemperatur.
Hæld rommen fra den tørrede frugt og rør det i den afkølede smørblanding. Gem eventuel rommen til konfekt eller is.
Bland mel, valnøder, kanel og ingefær i en skål. Pisk æggene sammen med salt i en anden skål.
Tilsæt skiftevist æggene og melblandingen til smørblandingen, og rør dejen sammen indtil den netop er blandet.
Hæld dejen i en lille bradepande (20 x 15 cm) med bagepapir eller smurt med smør og drys med den hvide chokolade. Bag kagen i ca. 25-30 minutter, indtil den er fast i kanterne, men stadig lidt blød i midten.
Lad kagen køle helt af inden den skæres ud og serveres.
Tip:
Opbevar kagen på køl, men tag den gerne ud ca 20 minutter inden servering, så den kan nå at blive blød.
Brug eventuelt appelsin saft i stedet for rom eller likør.