Blondie
Rist mandelsplitter i ovnen ved 200 grader i ca 4-5 min. til de er gyldne. Lad dem køle af.
Smelt smørret i en gryde og tag gryden af varmen. Kom den hvide chokolade i gryden og lad den smelte sammen med smørret.
Kom sukker og citronskal i en stor skål og hæld smørblandingen i. Rør det kort sammen og tilsæt herefter æggene og vaniljepasta. Pisk et minuts tid med et piskeris, til dejen samler sig. Vend først mel i dejen, og vend herefter mandelsplitter og citronsaft i, til du har en ensartet dej.
Kom bagepapir i en kvadratisk bageform på ca. 22 x 22 cm. og hæld dejen i formen. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med en pind at kagen stadig er fugtig, men uden at midten er helt rå.
Lad kagen køle helt af i køleskab inden der kommer lemoncurd på.
Lemoncurd
Kom husblas i en stor skål med koldt vand i ca. 30 min.
Kom sukker, æg, æggeblommer, citronskal og citronsaft i en metalskål og rør det godt sammen. Placer skålen over en lille gryde med vand i bunden, og varm nu lemoncurden op over vandbad. Rør konstant i lemoncurden, mens den varmes op til en temperatur på 82 grader. Når temperaturen er nået, tages skålen af varmen.
Vrid husblas fri for vand og kom det i den varme lemoncurd. Rør det godt ud, så husblassen er helt smeltet.
Tilsæt nu koldt smør i små tern og lad det smelte ud i lemoncurden.
Vej 500 g lemoncurd af, og smør det på toppen af den afkølede kage. Kom kagen på køl i minimum 2 timer til lemoncurden har sat sig fuldstændig.
Marengs
Kom æggehviderne i en stor skål og pisk med en elpisker eller på en røremaskine til æggehviderne bliver skummende og let stive.
Kom vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad siruppen simre indtil den har nået en temperatur på 116 grader, og tag straks gryden af varmen når temperaturen er nået.
Hæld siruppen i en tynd stråle ned til æggehviderne, mens der piskes konstant, indtil alt siruppen er tilsat. Tilsæt flormelis og salt og pisk det godt igennem til en stiv marengs.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle. Vi har brugt en tylle, der hedder St. Honoré, men du kan sprøjte marengsen ud i alle mulige former med de tyller du har.
Pynt
Skær kanterne af den afkølede kage og skær kagen ud i 12 stykker.
Top kagerne med marengs og brænd marengsen med en brænder.
Opbevaring
Kagen med lemoncurd kan sagtens forberedes et par dage i forvejen og opbevares på køl indtil servering.
Pynt først kagerne med marengs den dag de skal spises, da marengsen bliver blød efter noget tid. Hvis der er kage til overs kan stykkerne opbevares i en lufttæt boks på køl, men marengsen vil blive blødere dagen efter.