Ingredienser

  • Blåbærkompot
  • ½ vaniljestang
  • 150 g blåbær (evt. fra frost)
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • Hvid chokolade-granola
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1½ dl mandler
  • ½ tsk flagesalt
  • 100 g flydende honning
  • 50 g smør
  • 120 g Carletti Kæmpeplade hvid
  • Til servering
  • 6 dl skyr
  • 100 g blåbær
  • Evt. rød skovsyre

Fremgangsmetode

Blåbærkompot

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom blåbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 5-6 minutter – blåbærrene skal stadig have lidt struktur.

Tag gryden fra varmen, og hæld blåbærkompotten på et skoldet glas med låg. Sæt glasset på køl, og lad kompotten køle helt af (gerne til næste dag).

 

Hvid chokolade-granola

Bland havregryn, sesamfrø, solsikkekerner, grofthakkede mandler og flagesalt i en stor skål.

Smelt honning og smør sammen ved lav varme i en gryde. Hæld det smeltede honningsmør ned i skålen til de tørre ingredienser, og vend det hele godt sammen.

Tænd ovnen på 175 °C. Fordel blandingen ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og bag granolaen i ovnen i ca. 20 minutter, til det er let gyldent. Vend rundt i granolaen et par gange undervejs. Afkøl granolaen helt.

Hak den hvide chokolade groft, og vend den i den afkølede granola. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder eller et glas med låg.

 

Servering

Anret skyr i 4 portionsskåle, og rør en stor skefuld blåbærkompot i hver portion, så det får et let marmoreret udseende. Drys med granola og friske blåbær, og pynt evt. med rød skovsyre.

 

Tip

Hjemmelavet granola smager skønt som topping på yoghurt, skyr eller i en smoothiebowl.

Udskift gerne hvid chokolade med Carletti Kæmpeplade lys eller mørk, hvis du foretrækker dette.

Det bliver en stor portion sprød granola, men den kan sagtens holde sig et par uger,

hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder eller glas med låg.

Følg Carletti