Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Pisk herefter æggene i ét ad gangen. Det er vigtig at der piskes godt efter hvert æg. Det er for at udgå at dejen skiller og bliver tung. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen, sammen med mælk og ahornsirup. Til sidst vendes den hakkede chokolade i dejen.
Fordel dejen i 12 muffin papirforme, som er placeret i en muffinform af metal. Alternativt kan der bruges 12 aluforme som er smurt med smør. Bages ved indirekte medium varme i lukket grill i 15-20 min.
Kom alle ingredienserne til smørcremen op i en skål og pisk indtil smørcremen er lys og luftig.
Grill bacon stykkerne sprøde i en foliebakke ved direkte varme.
Når de nybagte muffins er kolde, smøres de med en omgang smørcreme. Pynt hver muffin med et stykke sprødt bacon.
Tip:
Dejen og smørcremen kan godt holde til at blive lavet én til to timer før bagning. Du behøver altså ikke forlade selskabet for at røre en dej.