Ingredienser

Fremgangsmetode

Kom vand, 150 g sukker og glukosesirup i en gryde.

Bring langsomt massen i kog og lad det simre indtil temperaturen når 117 °C, ca. 8 min.

Begynd at piske æggehviderne stive i en skål, når temperaturen nærmer sig og pisk 1 spsk. sukker i.

Mens der piskes kraftigt, hældes den varme sukkerlage ned til de piskede hvider i en tynd stråle, strålen må ikke ramme piskeriset. Pisk godt indtil skummet er stift.

Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt skummet ud på P-tærterne.

Lad dem stå tørt og køligt i mindst én time, så overfladen tørrer en anelse.

 

Hak den mørke chokolade fint og smelt halvdelen over vandbad, sammen med kakaosmør, indtil temperaturen når 48-50 °C. Tag skålen af varmen og hæld halvdelen af den smeltede chokolade i resten af den hakkede chokolade. Rør indtil den er helt smeltet og blank. Kom resten af den smeltede chokolade i lidt ad gangen, men hold hele tiden øje med temperaturen. Den må ikke komme over 34 °C, det optimale er 32 °C, og chokoladen er klar til brug.

Kom chokoladen i et smalt glas og dyp flødebollerne, én ad gangen, i chokolade.

Ryst forsigtigt den overskydende chokolade af, samtidig med at du drejer og løfter den op.

 

Tip:

Skummet kan evt. tilsættes smag. F.eks. kakaopulver, lakridspulver, kaffe, kanel eller karamel.

 

Følg Carletti

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul🎄 Må den være fyldt med en masse hyggelige stunder og dine yndlings-lækkerier🤗✨❤️
Jakobsen dessertchokolader er lækre stykker fyldt chokolade. Der er noget for enhver smag, med både mørk, lys og hvid chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, appelsin, vanilje, kokos, key lime, ingefær og créme brûlée. Nyd dem sammen med gæster i juleferien eller glæd andre med en æske som gave🎄🤗🎁
Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned 🕯️✨🎄
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙