Ingredienser

  • Dej
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 75 g blødt smør
  • 450 g hvedemel
  • 100 g Carletti Kæmpeplade mørk
  • Til pensling
  • 1 æg, sammenpisket
  • Kardemommesukker
  • 2 spsk. perlesukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmetode

Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt sukker, æg, kardemomme og salt.
Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Hak chokoladen og ælt den ind i dejen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 min. dækket med husholdningsfilm.
Del dejen i 12 stykker, form til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl bollerne med æg og drys med kardemommesukker.
Lad bollerne hvile ca. 30 min. indtil de er dobbelt størrelse.
Bag dem ca. 15 min. ved 210°C indtil de er gyldne.
Afkøl på en rist og nyd dem lune og friskbagte med smør.

 

Tip:

Smagen kan sagtens varieres, prøv f.eks. også med revet appelsinskal i dejen.

Følg Carletti

Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙
Carletti støtter Knæk Cancer med 50.000 kr. ❤🤝
Tykke skiver pålægschokolade til eftermiddagssnacken🙌♥️ Spis dem som de er eller lav en nem french toast. Find opskriften på carletti.dk