Ingredienser

  • Dej
  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 75 g smør
  • 450 g hvedemel
  • Æg til pensling
  • Fyld
  • 125 g smør
  • 50 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. hvedemel
  • 50 g Carletti Kæmpeplade mørk, hakket
  • Pynt
  • Smeltet chokolade eller glasur

Fremgangsmetode

Opløs gæren i lun mælk i en skål.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smør og 2/3 af hvedemelet.
Tilsæt resten lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, den skal være blød og en anelse klistret.
Sæt dejen til hævning et lunt sted under et viskestykke indtil den har dobbelt størrelse, ca. 45 min.
Rul dejen ud til en stor firkant ca. 30×70 cm.
Rør smør, farin, sukker, kanel, kardemomme og hvedemel sammen til en blød remonce og fordel den ud på kagen. Drys derefter med hakket chokolade.
Fold ¼ af dejen ind på den lange led, fold den igen og igen, og læg den med sammenføjningen ned ad.
Skær den i 15 lige store stykker og læg dem med afstand på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg og lad dem hæve ca. 45 min.
Bag giflerne ved 200°C i ca. 15-17 min.
Afkøl en anelse på rist og pynt med smeltet chokolade eller glasur.

 

Tip:

Giflerne kan sagtens fryses.

Følg Carletti

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul🎄 Må den være fyldt med en masse hyggelige stunder og dine yndlings-lækkerier🤗✨❤️
Jakobsen dessertchokolader er lækre stykker fyldt chokolade. Der er noget for enhver smag, med både mørk, lys og hvid chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, appelsin, vanilje, kokos, key lime, ingefær og créme brûlée. Nyd dem sammen med gæster i juleferien eller glæd andre med en æske som gave🎄🤗🎁
Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned 🕯️✨🎄
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙