Ingredienser

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 170 °C grader (155 °C grader ved varmluft).

 

Bund:
Pisk æggehviderne stive med salt. Tilsæt sukkeret og pisk i 2-3 min. til æggehviderne er blanke og seje.
Hak chokoladen fint og bland den med kakaopulveret.
Vend chokoladen i æggehviderne og smør massen af ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag bunden i ca. 25 min. til den er fast, men ikke sprød. Lad bunden køle helt af og lav cremen imens.

 

Creme:
Smelt chokoladen og pisk fløden til skum.
Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn lyst og luftigt, og vend den afkølede chokolade og flødeskummet forsigtigt i æggemassen.
Sæt moussen på køl, smag solbærmarmeladen til med romaromaen og smør den ud over bunden, drys evt. lidt friske bær henover.
Smør cremen ovenpå og rul forsigtigt rouladen sammen (brug bagepapiret til hjælp).
Læg rouladen i fryseren i minimum 3 timer inden servering.
Tag rouladen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering. Skær rouladen i skiver og servér straks, evt. pyntet med smeltet chokolade.

 

Tip:
Brug andre typer frugtmarmelade i stedet for solbær, f.eks. appelsin, blåbær eller hindbær.

 

Følg Carletti

Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙
Carletti støtter Knæk Cancer med 50.000 kr. ❤🤝
Tykke skiver pålægschokolade til eftermiddagssnacken🙌♥️ Spis dem som de er eller lav en nem french toast. Find opskriften på carletti.dk