Ingredienser

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 175 grader (160 grader varmluft).

Kom den tørrede frugt i en skål og hæld rom over. Lad frugten trække i minimum 30 minutter eller gerne natten over.

Smelt smør, sirup, rørsukker og mørk chokolade sammen i en gryde ved middel varme.

Lad blandingen afkøle til stuetemperatur.

Hæld rommen fra den tørrede frugt og rør det i den afkølede smørblanding. Gem eventuel rommen til konfekt eller is.

Bland mel, valnøder, kanel og ingefær i en skål. Pisk æggene sammen med salt i en anden skål.

Tilsæt skiftevist æggene og melblandingen til smørblandingen, og rør dejen sammen indtil den netop er blandet.

Hæld dejen i en lille bradepande (20 x 15 cm) med bagepapir eller smurt med smør og drys med den hvide chokolade. Bag kagen i ca. 25-30 minutter, indtil den er fast i kanterne, men stadig lidt blød i midten.

Lad kagen køle helt af inden den skæres ud og serveres.

 

Tip: 

Opbevar kagen på køl, men tag den gerne ud ca 20 minutter inden servering, så den kan nå at blive blød.

Brug eventuelt appelsin saft i stedet for rom eller likør.

Følg Carletti

Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙
Carletti støtter Knæk Cancer med 50.000 kr. ❤🤝
Tykke skiver pålægschokolade til eftermiddagssnacken🙌♥️ Spis dem som de er eller lav en nem french toast. Find opskriften på carletti.dk