Ingredienser

  • Macarons
  • 75 g æggehvider
  • 225 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 85 g mandelmel
  • 1,5 spsk. kakao
  • Friske bær f.eks. brombær eller blåbær
  • Chokoladecreme
  • 170 g Carletti lys eller mørk Kæmpeplade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. honning
  • 25 g smør, stuetemperatur

Fremgangsmetode

Macarons: 

Æggehvider, flormelis og salt piskes i tre minutter.

Mandelmel og kakao sigtes sammen og vendes i med en dejskraber ca. 30 gange.

Hæld massen i en sprøjtepose med en glat tyl. Sprøjt dejen ud i størrelsen af en 5-krone.

Lad kagerne hvile i 40 minutter til de bliver tørre i overfladen.

Bag kagerne i 10-12 minutter ved 180 grader.

Lad kagerne afkøle inden de fyldes.

 

Chokoladecreme: 

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Kog fløde op med honning og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen. Rør rundt indtil massen er ensartet og tilsæt derefter smørret lidt ad gangen, indtil massen har en glat og cremet konsistens.

Afkøl cremen.

Sprøjt lidt creme på halvdelen af kagerne. Tryk et bær ned i hver kage med creme på, og læg en kage på som top.

 

Tip:

Du kan erstatte Carletti lys Kæmpeplade med Carletti mørk Kæmpeplade.

Følg Carletti

Jakobsen dessertchokolader er lækre stykker fyldt chokolade. Der er noget for enhver smag, med både mørk, lys og hvid chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, appelsin, vanilje, kokos, key lime, ingefær og créme brûlée. Nyd dem sammen med gæster i juleferien eller glæd andre med en æske som gave🎄🤗🎁
Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned 🕯️✨🎄
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙
Carletti støtter Knæk Cancer med 50.000 kr. ❤🤝