Ingredienser

  • Dej
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker eller kornene af ½ vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g Carletti mørk Kæmpeplade, finthakket
  • 3 æg
  • 4 dl kaffefløde eller sødmælk
  • Smør til stegning
  • Fyld
  • 400-500 g friske bær (f.eks. jordbær, hindbær, brombær eller solbær)
  • 400 g cremefraiche 38% (lavere fedtprocent kan ikke piskes til skum)
  • 3 spsk. flormelis
  • 4 tsk. vaniljesukker eller kornene af ½ vaniljestang

Fremgangsmetode

Bland hvedemel, vaniljesukker, sukker, salt og finthakket chokolade i en stor skål. Slå æggene ud i melet, og pisk det sammen med et piskeris, mens fløden tilsættes lidt efter lidt. Pisk dejen grundigt, så eventuelle klumper piskes ud. Lad dejen hvile en halv time.

Varm en pande op, og smelt ca. 1 tsk. smør på panden. Hæld dejen på, og bag hver pandekage ved middel varme, indtil de er gennembagte og gyldne. Rens bærrene, og skær dem eventuelt i mindre stykker. Bland cremefraiche, flormelis og vaniljesukker i en skål. Pisk blandingen luftig med et piskeris eller en elpisker. Anret pandekagerne, og rul dem sammen med de friske bær og 2-3 skefulde luftig fraiche.
Serveres straks!

Følg Carletti

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul🎄 Må den være fyldt med en masse hyggelige stunder og dine yndlings-lækkerier🤗✨❤️
Jakobsen dessertchokolader er lækre stykker fyldt chokolade. Der er noget for enhver smag, med både mørk, lys og hvid chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, appelsin, vanilje, kokos, key lime, ingefær og créme brûlée. Nyd dem sammen med gæster i juleferien eller glæd andre med en æske som gave🎄🤗🎁
Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned 🕯️✨🎄
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙