Pisk smør, brun farin og sukker i 4-5 min til det er helt lyst og cremet. Skrab siderne ned undervejs.
Tilsæt ægget og pisk dejen helt lys og cremet.
Bland hvedemel, flagesalt, bagepulver og natron og rør det sammen. Kom det i dejen og rør dejen kort sammen til melet lige akkurat er inkorporeret.
Hak chokoladen groft, så der er nogle store stykker imellem. Vend chokoladen i dejen, og kom dejen på køl i minimum 1 time, men gerne indtil næste dag.
Tril 12 lige store kugler af dejen og fordel dem på 2 bageplader. Drys med lidt flagesalt på toppen og bag dine cookies ved 180 grader varmluft i 10-12 min. Kanterne må godt blive gyldne, men de skal gerne virke underbagte i midten. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå i 5-10 min på bagepladen inden de sættes på en rist til afkøling. Nyd dem gerne mens de stadig er lune, og gerne samme dag.
Udsten dadlerne og åben dem op. Placer dadlerne i rækker af 4 x 4 dadler på et stykke bagepapir. Placer et stykke bagepapir ovenpå og rul dem flade med en kagerulle.
Fjern det øverste bagepapir, og smør peanutbutter ovenpå dadlerne. Fordel den smeltede chokolade ovenpå og top med peanuts.
Kom det i køleskabet i ca. 1 time indtil chokoladen er helt størknet – eller kom i fryseren, hvis det skal gå hurtigere. Herefter kan dadelbaren skæres eller brækkes ud i mindre stykker. Nyd dem gerne kolde direkte fra køleskabet.
Tip! Hvis alle cookies ikke skal nydes samme dag, så opbevar cookie kuglerne på køl indtil de skal bages, og bag dem gerne direkte fra køleskabet. Cookiedejen holder 2-3 døgn på køl, og alternativt kan kuglerne fryses.