Ingredienser

Fremgangsmetode

Æg, sukker og vaniljekorn piskes kraftigt til hvidt skum i ca. 5 minutter. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og vendes forsigtigt i æggemassen. Dejen hældes ud på en bradepande med bagepapir og fordeles i et nogenlunde ens tyndt lag. Bag kagen i 7 minutter ved 180 grader midt i ovnen. Kagen skal være lys og ikke brun. Når kagen er færdig vendes den ud på hovedet på et nyt stykke bagepapir strøet med 1 tsk. sukker.

 

Creme:

40 g chokolade smeltes over vandbad og afkøles let, imens piskefløden piskes hårdt, til den er helt fast og får en let gul farve. Hæld den smeltede chokolade i fløden og rør det sammen. De hakkede chokoladestykker vendes herefter i.

Cremen smøres ud på den afkølede kage og den rulles stramt til en roulade. Læg rouladen med kanten nederst. Kagen kan med fordel trække et par timer på køl.

Server rouladen med mynte blade, få spiselige blomster, friske bær eller anden frugt efter smag.

 

Tip: 

Tigerstriber i den lyse dej, fremgangsmåde:

20 g (2 rækker) smeltet chokolade røres i 2 dl af den færdige hvide dej. Kom chokoladedejen i en frysepose, hvor du klipper et lille hul på ca. 2 mm i hjørnet. Den mørke chokoladedej sprøjtes ud i striber ud over den fordelte hvide dej i bradepanden. Bag kagen som normalt.

 

I forhold til spiselige blomster kan du f.eks bruge følgende: hjulkrone, morgenfrue, violer, lavendler, timian og roser.

Følg Carletti