Ingredienser

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 175 grader (160 grader varmluft).

Rist mandlerne gyldne på en tør pande ved middel varme. Lad dem køle lidt af og hak dem til fint mel.

Pisk marcipan, rørsukker, æg og vanilje i 3-4 minutter, til det er lyst og luftigt (det gør ikke noget, hvis der stadig er små klumper marcipan).

Bland mel, bagepulver, de fint hakkede mandler og chokoladen i en skål.

Vend skiftevis lidt melblanding, smeltet smør og creme fraiche i marcipandejen.

Hæld dejen i en smurt springform og fordel blåbærrene henover dejen, og tryk dem lidt ned.

Drys med et tyndt lag sukker. Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 40 minutter indtil den er gylden og gennembagt.

Lad kagen køle helt af inden servering.

Pynt den afkølede kage med et drys af friskrevet hvid chokolade eller med smeltet chokolade.

 

Tip: 

Server kagen med creme fraiche eller vaniljeis.

Kagen vil blive mere fast ved opbevaring på køl.

Følg Carletti

Tykke skiver pålægschokolade til eftermiddagssnacken🙌♥️ Spis dem som de er eller lav en nem french toast. Find opskriften på carletti.dk
Uuuuh, skræmmende gode slikkepinde, som er hurtige at lave og sjove at servere i efterårsferien eller til Halloween👻🧟🎃
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Er du solgt til stanglakrids?😉 Snup en Makulaku!
Fire ekstra store stænger med et dejligt blødt bid og selvfølgelig alle sammen med ægte finsk lakrids💪🇫🇮
Vil du undgå ballade til Halloween? Så anbefaler vi at du har rigeligt med afhuggede fingre på lager🪓👻🧟🎃
Find dem på tilbud i Rema 1000 i denne uge🙌