Ingredienser

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 175 grader (160 grader varmluft).

Rist mandlerne gyldne på en tør pande ved middel varme. Lad dem køle lidt af og hak dem til fint mel.

Pisk marcipan, rørsukker, æg og vanilje i 3-4 minutter, til det er lyst og luftigt (det gør ikke noget, hvis der stadig er små klumper marcipan).

Bland mel, bagepulver, de fint hakkede mandler og chokoladen i en skål.

Vend skiftevis lidt melblanding, smeltet smør og creme fraiche i marcipandejen.

Hæld dejen i en smurt springform og fordel blåbærrene henover dejen, og tryk dem lidt ned.

Drys med et tyndt lag sukker. Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 40 minutter indtil den er gylden og gennembagt.

Lad kagen køle helt af inden servering.

Pynt den afkølede kage med et drys af friskrevet hvid chokolade eller med smeltet chokolade.

 

Tip: 

Server kagen med creme fraiche eller vaniljeis.

Kagen vil blive mere fast ved opbevaring på køl.

Følg Carletti

Ægte finsk og helt klassisk med et dejligt blødt bid 🇫🇮 Et must for lakridselskere.
Lavet med masser af kærlighed hos Makulaku, den finske del af Carletti-familien❤️
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul🎄 Må den være fyldt med en masse hyggelige stunder og dine yndlings-lækkerier🤗✨❤️
Jakobsen dessertchokolader er lækre stykker fyldt chokolade. Der er noget for enhver smag, med både mørk, lys og hvid chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, appelsin, vanilje, kokos, key lime, ingefær og créme brûlée. Nyd dem sammen med gæster i juleferien eller glæd andre med en æske som gave🎄🤗🎁
Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned 🕯️✨🎄
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk