Ingredienser

  • Dej
  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 75 g smør
  • 450 g hvedemel
  • Æg til pensling
  • Fyld
  • 125 g smør
  • 50 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. hvedemel
  • 50 g Carletti Kæmpeplade mørk, hakket
  • Pynt
  • Smeltet chokolade eller glasur

Fremgangsmetode

Opløs gæren i lun mælk i en skål.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smør og 2/3 af hvedemelet.
Tilsæt resten lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, den skal være blød og en anelse klistret.
Sæt dejen til hævning et lunt sted under et viskestykke indtil den har dobbelt størrelse, ca. 45 min.
Rul dejen ud til en stor firkant ca. 30×70 cm.
Rør smør, farin, sukker, kanel, kardemomme og hvedemel sammen til en blød remonce og fordel den ud på kagen. Drys derefter med hakket chokolade.
Fold ¼ af dejen ind på den lange led, fold den igen og igen, og læg den med sammenføjningen ned ad.
Skær den i 15 lige store stykker og læg dem med afstand på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg og lad dem hæve ca. 45 min.
Bag giflerne ved 200°C i ca. 15-17 min.
Afkøl en anelse på rist og pynt med smeltet chokolade eller glasur.

 

Tip:

Giflerne kan sagtens fryses.

Følg Carletti