Ingredienser

  • 100 g finvalsede havregryn
  • 1,25 dl vand
  • 115 g smør
  • 115 g sukker
  • 115 g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 75 g Carletti hvid Kæmpeplade
  • 200 g brombær
  • 2 spsk. grovvalsede havregryn
  • 2 spsk. sukker

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 180 grader.

Bland havregryn og vand i en skål. Lad det trække 5 minutter.

Kom smør, sukker, farin og vaniljesukker i en anden skål. Pisk det lyst og luftigt, det tager ca. 2-3 minutter. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert.

Rør havregrøden i.

Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål. Sigt det i dejen og pisk det kort sammen til dejen er jævn, ca. 5 sek.

Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Vend forsigtigt halvdelen af brombærrene i.

Beklæd en lille bageform (20 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Tryk den sidste halvdel af brombærrene i toppen af kagen. Drys med grovvalsede havregryn og sukker.

Bag kagen midst i ovnen ved 180 grader i 50 minutter. Tag kagen ud og lad den afkøle lidt i formen.

 

Tip: 

Server havregrynskagen lun med cremefraiche eller flødeskum.

Bruger du brombær fra frost, så vend dem med 1 spsk. mel inden de blandes i dejen.

 

Følg Carletti

Lad dig friste af skønne stykker fyldt chokolade, der tilbyder noget for enhver smag. Hvid, lys og mørk chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, vanilje og kokos. Forkæl dig selv eller dine gæster i påsken🌻🐰🤗
Spin og vind cool merch og Carletti slik!🍨🐸💯❤️
Du kan stadig nå at være med i konkurrencen - vi trækker 11 vindere mere inden konkurrencen slutter!
Deltag via link i bio eller gå ind på carletti.dk
Tip! Skift sukkerglasuren på din kage ud med chokopålæg – det er både nemt og hurtigt!✅
Prøv det f.eks. på en lækker banankage, find opskriften på carletti.dk
De originale Crazy Candy Frogs har fået tre nye, knasende kammerater:
SOUR🍋
COLA🧋
HOT🌶️
Hvilken smag er du mest nysgerrig på?👀
N'ICE MALLOWS er en nyfortolkning af den klassiske regnbueis med smagene vanilje, jordbær og kakao🌈 Skummet er blødt og i form af små mundrette isvafler🍧
Har du lyst til lækre, hjemmelavede fastelavnsboller?🥳 
Her er vores udgave af gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade. Pynt dem med farverigt krymmel eller glitter for et ekstra festligt touch🎨✨
Find opskriften på carletti.dk