Ingredienser

  • Dej
  • 150 g smør
  • 150 g græsk eller helt almindelig yoghurt eller creme fraiche
  • 3 æg (str M/L)
  • 100 g Carletti Kæmpeplade mørk
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g frosne rabarber eller blåbær
  • Topping
  • 125 g blødt smør
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 lille håndfuld hakket frisk mynte (ca. tre stængler)
  • Andet
  • 12 cupcake forme

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft). Smelt smørret til dejen, og kom det i en røreskål sammen med yoghurten. Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt æggene et af gangen.

Bland sukker, mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Rør det herefter sammen med smørblandingen, indtil massen er glat og ensartet.

Vend rabarber og den hakkede chokolade i, og fordel dejen i 12 cupcake forme. Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 30 minutter. Tag kagerne ud, og lad dem afkøle lidt, imens du forbereder toppingen.

 

Topping: 

Pisk smørret sammen med flormelis, vaniljesukker, citronskal og -saft og den hakkede mynte, indtil toppingen er lys og luftig. Dekorér kagerne med toppingen.

 

Tip:

Pynt med chokolade, pistacienødder eller mynte.

Følg Carletti