Ingredienser

  • Mandelmørdej
  • 60 g sukker
  • ¼ stang vanilje
  • 180 g hvedemel
  • 60 g mandelmel
  • 160 g smør
  • 1 lille æggeblomme
  • Creme
  • 3 dl piskefløde
  • ½ stang vanilje
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • Revet skal fra ½ økologisk lime
  • 300 g Carletti Kæmpeplade hvid, hakket
  • Bær
  • 750 g bær – jordbær, hindbær, blåbær og ribs, vælg dem du holder af og kan få fat i
  • Andet
  • Tærteform

Fremgangsmetode

Bland mel, mandelmel, sukker og vaniljekorn.
Smuldr smørret i blandingen og saml hurtigt dejen med æggeblommen.
Læg tærtedejen i køleskabet ca. 30 min., rul den ud og læg den i en tærteform.
Dæk tærtebunden med bagepapir og fyld op med tørrede bønner, linser eller kikærter, så siderne holdes på plads under bagningen.
Bag tærtebunden 15 min. ved 180°C.
Fjern papir og bønner og bag endnu 5 min. indtil den er sprød og gylden.
Afkøl tærtebunden.
Varm fløden op til kogepunktet sammen med vaniljekorn.
Tilsæt hakket chokolade og rør indtil det er helt smeltet og cremen er blank.
Smag cremen til med hyldeblomstsaft og limeskal og kom den i tærtebunden.
Sæt tærten koldt indtil cremen er fast og iskold.
Pynt tærten med masser af friske bær og servér.

Følg Carletti

Ta’ godt imod det nye medlem i P-tærte-familien – P-tærter Orange! Frisk appelsinsmag, saltede peanuts kombineret med ekstra mørkt overtræk👏🏻🍊😋
Kan du ikke få nok af Skumbananer? 🍌😍 Så smut forbi Sunset Boulevard, som nu har en helt ny Skumbanan Deluxe Shake på menuen🧋
Føles det som evigheder siden, at det var sommerferie? Så forsød hverdagen med denne lækre, og lidt anderledes, dessert🙌🥕🍫
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Er du klar til at følge med? 🏃🏻🤺🤼⛹🏻🏊🏻🏅
Krydr de sidste etaper af Tour de France med Raket Ryttere🚴🏻 
Mixet af bolcher er Sweet 'n' Spicy med smag af salmiak, chili, lakrids og fersken🚀🌶️
Elsker du syrlige bolcher? Så er Syrlige Zombier lige noget for dig! En perfekt balance mellem surt, sødt og lakrids, med smagen af hindbær, æble og citron – og surt fyld indeni🧟👽