Ingredienser

  • Muffins
  • 100 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg (tempereret)
  • 225 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Et nip salt
  • 75 g mælk (3/4 dl)
  • 100 g ahornsirup (3/4 dl)
  • 100 g Carletti lys Kæmpeplade, hakket
  • Ahornsirup-smørcreme
  • 75 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 150 g flormelis
  • 65 g ahornsirup (1/2 dl)
  • Topping
  • 6 skiver bacon, som skæres over på midten, så der er 12 stykker
  • Andet
  • 12 muffin papirforme + muffinform af metal eller 12 aluforme

Fremgangsmetode

 Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Pisk herefter æggene i ét ad gangen. Det er vigtig at der piskes godt efter hvert æg. Det er for at udgå at dejen skiller og bliver tung. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen, sammen med mælk og ahornsirup. Til sidst vendes den hakkede chokolade i dejen.
Fordel dejen i 12 muffin papirforme, som er placeret i en muffinform af metal. Alternativt kan der bruges 12 aluforme som er smurt med smør. Bages ved indirekte medium varme i lukket grill i 15-20 min.
Kom alle ingredienserne til smørcremen op i en skål og pisk indtil smørcremen er lys og luftig.
Grill bacon stykkerne sprøde i en foliebakke ved direkte varme.
Når de nybagte muffins er kolde, smøres de med en omgang smørcreme. Pynt hver muffin med et stykke sprødt bacon.

 

Tip:

Dejen og smørcremen kan godt holde til at blive lavet én til to timer før bagning. Du behøver altså ikke forlade selskabet for at røre en dej.

 

Følg Carletti

Ægte finsk og helt klassisk med et dejligt blødt bid 🇫🇮 Et must for lakridselskere.
Lavet med masser af kærlighed hos Makulaku, den finske del af Carletti-familien❤️
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul🎄 Må den være fyldt med en masse hyggelige stunder og dine yndlings-lækkerier🤗✨❤️
Jakobsen dessertchokolader er lækre stykker fyldt chokolade. Der er noget for enhver smag, med både mørk, lys og hvid chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, appelsin, vanilje, kokos, key lime, ingefær og créme brûlée. Nyd dem sammen med gæster i juleferien eller glæd andre med en æske som gave🎄🤗🎁
Under den sprøde chokoladeskal gemmer disse flotte fyldte chokolader på et lækkert kokosfyld.
Perfekte til at skabe julestemning i december måned 🕯️✨🎄
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk