Ingredienser

Fremgangsmetode

Bund
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
Fordel dejen i en springform (Ø21), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
Bag bunden i midten af ovnen i ca. 10-13 minutter. Overfladen skal være fast, men når man mærker på den, så skal den virke ubagt. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
Når den er kølet af, så kan du presse bunden helt ud mod kanterne.

 

Is
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis i ca. 5-6 minutter, så du får en luftig og lys blanding.
Hak P-tærter groft. Pisk piskefløde til en let skum, så den danner bløde toppe.
Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter P-tærterne i.
Fordel herefter isen oven på bunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i 10-12 timer.
Ved servering fjernes springformen og bagepapiret. Anret på et fad, evt. med karamelsauce, peanuts og P-tærter på toppen.

 

Opskriften er udviklet af mummum.dk

Følg Carletti