Ingredienser

  • Muffins
  • 100 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg (tempereret)
  • 225 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Et nip salt
  • 75 g mælk (3/4 dl)
  • 100 g ahornsirup (3/4 dl)
  • 100 g Carletti lys Kæmpeplade, hakket
  • Ahornsirup-smørcreme
  • 75 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 150 g flormelis
  • 65 g ahornsirup (1/2 dl)
  • Topping
  • 6 skiver bacon, som skæres over på midten, så der er 12 stykker
  • Andet
  • 12 muffin papirforme + muffinform af metal eller 12 aluforme

Fremgangsmetode

 Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Pisk herefter æggene i ét ad gangen. Det er vigtig at der piskes godt efter hvert æg. Det er for at udgå at dejen skiller og bliver tung. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen, sammen med mælk og ahornsirup. Til sidst vendes den hakkede chokolade i dejen.
Fordel dejen i 12 muffin papirforme, som er placeret i en muffinform af metal. Alternativt kan der bruges 12 aluforme som er smurt med smør. Bages ved indirekte medium varme i lukket grill i 15-20 min.
Kom alle ingredienserne til smørcremen op i en skål og pisk indtil smørcremen er lys og luftig.
Grill bacon stykkerne sprøde i en foliebakke ved direkte varme.
Når de nybagte muffins er kolde, smøres de med en omgang smørcreme. Pynt hver muffin med et stykke sprødt bacon.

 

Tip:

Dejen og smørcremen kan godt holde til at blive lavet én til to timer før bagning. Du behøver altså ikke forlade selskabet for at røre en dej.

 

Følg Carletti

Venligst tillad alle cookies for at se indholdet.