Ingredienser

Fremgangsmetode

Tænd ovnen på 175 grader (160 grader varmluft).

Rist mandlerne gyldne på en tør pande ved middel varme. Lad dem køle lidt af og hak dem til fint mel.

Pisk marcipan, rørsukker, æg og vanilje i 3-4 minutter, til det er lyst og luftigt (det gør ikke noget, hvis der stadig er små klumper marcipan).

Bland mel, bagepulver, de fint hakkede mandler og chokoladen i en skål.

Vend skiftevis lidt melblanding, smeltet smør og creme fraiche i marcipandejen.

Hæld dejen i en smurt springform og fordel blåbærrene henover dejen, og tryk dem lidt ned.

Drys med et tyndt lag sukker. Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 40 minutter indtil den er gylden og gennembagt.

Lad kagen køle helt af inden servering.

Pynt den afkølede kage med et drys af friskrevet hvid chokolade eller med smeltet chokolade.

 

Tip: 

Server kagen med creme fraiche eller vaniljeis.

Kagen vil blive mere fast ved opbevaring på køl.

Følg Carletti

Miniplade er lillebroren til den velkendte Kæmpeplade chokolade med de festlige, danske flag 🇩🇰 Nøjagtig den samme chokolade, bare i en mindre udgave. Brug den til bagning, is, overtræk og desserter🍪🍨
Find inspiration og lækre opskrifter på carletti.dk
Let og lys roulade pyntet som et flot snelandskab til den kolde vintertid🍋❄️
Find opskriften under ‘søde anledninger’ på carletti.dk
NYT DESIGN ➡️ SAMME ORIGINALE SMAG
Kan du ikke længere finde Brazil på slikhylden? Så kig efter den blå farve💙
Carletti støtter Knæk Cancer med 50.000 kr. ❤🤝
Tykke skiver pålægschokolade til eftermiddagssnacken🙌♥️ Spis dem som de er eller lav en nem french toast. Find opskriften på carletti.dk