Tænd ovnen på 180 grader.
Bland havregryn og vand i en skål. Lad det trække 5 minutter.
Kom smør, sukker, farin og vaniljesukker i en anden skål. Pisk det lyst og luftigt, det tager ca. 2-3 minutter. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert.
Rør havregrøden i.
Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål. Sigt det i dejen og pisk det kort sammen til dejen er jævn, ca. 5 sek.
Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Vend forsigtigt halvdelen af brombærrene i.
Beklæd en lille bageform (20 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Tryk den sidste halvdel af brombærrene i toppen af kagen. Drys med grovvalsede havregryn og sukker.
Bag kagen midst i ovnen ved 180 grader i 50 minutter. Tag kagen ud og lad den afkøle lidt i formen.
Tip:
Server havregrynskagen lun med cremefraiche eller flødeskum.
Bruger du brombær fra frost, så vend dem med 1 spsk. mel inden de blandes i dejen.