Ingredienser

Fremgangsmetode

Hindbærmarmelade

Kom hindbær i en gryde og bring dem i kog. Tilføj sukker, korn af 0,5 vaniljestang og den tomme vaniljestang, og lad det småsimre i 4-5 min. Bland rød melatin med 1 tsk. sukker og kom det i marmeladen under omrøring. Lad det simre i 2 min.

Kom marmeladen på et skoldet glas og køl helt ned i køleskab inden samling af lagkagen.

 

Hvid chokolademousse

Kom husblas i blød i koldt vand i 30 min.

 

Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad. Kom 3 dl af piskefløden  i en gryde sammen med 1 vaniljestang (både kornene og den tomme stang) og skal af 1 økologisk citron. Varm det op til lige under kogepunktet og tag af varmen. Vrid husblas fri for vand og rør det ud i fløden. Hæld fløden gennem en sigte over den smeltede chokolade. Rør det godt sammen til en tyk chokoladeganache og lad det køle af til stuetemperatur.

 

Pisk fløden til let skum, der danner toppe, men uden at den er helt fast. Vend fløden, lidt ad gangen, i den hvide chokoladeganache til du får en ensartet mousse uden klumper. Stil moussen i køleskabet til den tykner let i ca. 1 time. Rør i den et par gange undervejs. Del portionen i 2, så du har lige meget chokolademousse til hvert lag i lagkagen.

 

Samling

Kom bagepapir i bunden af en 24 cm. springform og sæt kageplast langs kanterne. Kom en lagkagebund i bunden og smør med et tyndt lag hindbærmarmelade næsten ud til kanten. Fordel halvdelen af chokolademoussen ovenpå marmeladen, og kom endnu en lagkagebund ovenpå. Gentag med marmelade og chokolademousse, og top med den sidste lagkagebund.

 

Stil kagen i køleskabet i minimum 5 timer eller gerne natten over.

 

Chokoladeganache

Hak chokoladen groft og smelt over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade. Pisk godt indtil det hele samler sig til en fast chokoladeganache. Tilsæt blødt smør i små stykker og lad det smelte ud i ganachen.

 

Fordel chokoladeganache på toppen af lagkagen og lad den stivne let på køl i 15-30 min. Pynt med friske hindbær, flag, rød skovsyre og evt. et drys spiseligt guld.

 

Tip! Hvis det skal være ekstra nemt kan du også købe en færdig hindbærmarmelade til kagen. Men vælg gerne en der ikke er for sød.

 

Følg Carletti

Disse syrlige og saftige citronmuffins, pyntet med påskeskum på toppen, er et sikkert hit hos både store og små🍋🙌
Find opskriften på carletti.dk
Nyd påskeferien med tykke skiver pålægschokolade til morgenmaden eller eftermiddagssnacken🤗☀️
Lad dig friste af skønne stykker fyldt chokolade, der tilbyder noget for enhver smag. Hvid, lys og mørk chokolade med fyld af marcipan, mint, karamel, nougat, vanilje og kokos. Forkæl dig selv eller dine gæster i påsken🌻🐰🤗
Spin og vind cool merch og Carletti slik!🍨🐸💯❤️
Du kan stadig nå at være med i konkurrencen - vi trækker 11 vindere mere inden konkurrencen slutter!
Deltag via link i bio eller gå ind på carletti.dk
Tip! Skift sukkerglasuren på din kage ud med chokopålæg – det er både nemt og hurtigt!✅
Prøv det f.eks. på en lækker banankage, find opskriften på carletti.dk
De originale Crazy Candy Frogs har fået tre nye, knasende kammerater:
SOUR🍋
COLA🧋
HOT🌶️
Hvilken smag er du mest nysgerrig på?👀