Bliv klogere på vores virksomhed, vores produkter og ingredienser og hvordan de bruges.
Det kan være vanskeligt at smelte chokolade – måske du har prøvet, at chokoladen ikke vil størkne eller at den bliver grå. Det skyldes at chokolade kun indeholder kakaobønnens naturlige fedtstof, nemlig kakaosmør, hvor særlige krystallationsforhold er gældende. For at opnå et godt resultat med den smeltede chokolade skal den tempereres.
Har du ikke tålmodighed til at tempere chokolade, anbefaler vi at smelte den i mikrobølgeovn, ved lav effekt, under jævnlig omrøring eller at benytte den såkaldte “vekao”. Vekao er tilsat vegetabilsk fedtstof, hvilket i praksis gør den lettere at håndtere, end ægte chokolade – vekao kan enten smeltes i en tykbundet gryde, ved svag varme, i mikrobølgeovn, ved lav effekt eller over vandbad, under jævnlig omrøring.
Tjek på emballagen om der er tale om chokolade eller vekao.
Bring vandet i en gryde i kog.
Tag gryden af varmen – sæt en skål over vandbadet og kom 2/3 af chokoladen i. Vær opmærksom på, at chokoladen ikke må komme i kontakt med hverken vand eller damp!
Chokoladen smeltes under omrøring.
Skålen tages af gryden og sættes på bordet.
Den sidste 1/3 af chokoladen tilsættes og smeltes under omrøring.
Chokoladen er klar til brug.
Det er oplagt at bruge grillens eftervarme til en gang chokoladefondue, der hurtigt forvandler bær, frugter, nødder, etc., til en lækker og nem dessert!
Det er vigtigt at grillen ikke er for varm, for så krystalliserer den gode chokolade (se også vores almindelige smeltevejledning). Der kan evt. bruges et termometer, som lægges på risten ved siden af formen. Når grillen har en temperatur på ca. 150 °C har den en passende temperatur.
Sådan tempererer du chokolade på grillen:
Chokoladen hakkes fint. Kom 2/3 af chokoladen i en foliebakke, eller anden form der kan holde til varmen.
Sæt formen på grillens eftervarme. Den må ikke være for varm. Chokolade smelter ved ca. 40-50 °C, alt efter typen – hvis grillen er for varm, kan man sænke temperaturen hurtigt ved at anvende en forstøver med vand. Rør evt. løbende.
Når chokoladen er smeltet, tages formen af varmen, og den sidste 1/3 af den hakkede chokolade hældes i. Rør godt.
Chokoladefonduen er klar til servering, når al chokoladen er helt smeltet.
Her kan du læse svarene på nogle af de spørgsmål vi ofte modtager.
I 1918 grundlagde de to brødre Henry Peder Jakobsen og Niels Carl Jakobsen grossistvirksomheden Brdr. Jakobsen. Samme år rasede den spanske syge, og Niels Carl Jakobsen døde kort tid efter, at virksomheden blev grundlagt. Familien besluttede derfor, at hans navn skulle leve videre i navnet Carletti, der på italiensk betyder “lille Carl’”.
Vi bruger svinegelatine til fremstilling af vores produkter.
Ja, det gør nogle af vores produkter. Hvis det er tilfældet for et specifikt produkt vil det altid være fremhævet med fed skrift i ingredienslisten, eller være angivet som spor af i varedeklarationen.
Ja, det gør nogle af vores produkter. Hvis det er tilfældet for et specifikt produkt vil alkohol vil være nævnt i ingredienslisten, i henhold til gældende lovgivning, hvis det bruges til fremstilling af produktet.
P’et står for “peanuts”, jordnødder på dansk, som er en vigtig og kendetegnende del af P-tærter.