Chokoladekiks med hvid chokoladecreme

Ca. 15 stk.
 

Ingredienser:

Kiks:

  • 150 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 25 g kakaopulver
  • 50 g Carletti mørk 70% Kæmpeplade, meget finthakket
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. havsalt
  • 150 g koldt smør

 

Hvid chokoladecreme:

  • 75 g blødt smør
  • 1 æggeblomme, evt. pasteuriseret
  • 20 g flormelis
  • 75 g Carletti hvid Kæmpeplade, smeltet
  • Reven skal af 1 lime, økologisk eller usprøjtet
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 1 knsp. fint salt
     

 

Carletti produkter:


 

Fremgangsmåde:

Kiks:

Bland hvedemel, flormelis, kakao, chokolade, bagepulver og salt i en skål. Ælt smørret i, stop så snart det hele er blandet og er en sammenhængende dej (brug evt. en foodprocessor).
Form dejen til en rulle med diameter på ca. 4-5 cm. Pak rullen ind i bagepapir og læg den på køl i ca. 1 time til den er fast og til at skære ud. 
Tænd ovnen på 185 °C (165 °C varmluft).
Skær rullen i 3-4 mm tykke skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladekiksene i ca. 14 min. til de er matte i overfladen og faste.
Lad kiksene blive helt kolde, inden de lægges sammen med cremen.
 

Creme:

Pisk smørret i en skål til det er luftigt og næsten hvidt.
Tilsæt æggeblomme, flormelis, smeltet chokolade, vaniljekorn og limeskal, og pisk igen indtil den opnår en let og luftig konsistens. Smag til med salt.
Fordel cremen på halvdelen af kiksene (brug en lille pose og klip et lille hul i det ene hjørne) og læg den anden halvdel ovenpå.
Kiksene serveres og spises friske.
 

Tip:
Brug appelsin eller citron i stedet for lime.