Græskarkage med chokolade

Ingredienser:

  • 125 g blødt smør
  • 125 g rørsukker
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 100 g kakaopulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • 200 g græskar, groftrevet
  • 150 g Carletti mørk 70% Kæmpeplade, hakket

 

Creme:

  • 1 dl vand
  • 180 g sukker
  • 180 g Carletti mørk Kæmpeplade, grofthakket
  • 200 g smør
  • 1 pasteuriseret æggeblomme

 

Pynt:

  • 1-2 poser Carletti Gyserskum

 

Carletti produkter:


 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 °C (165 °C ved varmluft).
Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk grundigt.
Bland mel, kakaopulver og bagepulver, sigt det i dejen og rør det forsigtigt sammen med kærnemælken.
Vend revet græskar og hakket chokolade i.
Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen i den. Glat den lidt ud.
Bag kagen ca. 30-40 minutter. Lad den køle lidt af på en bagerist i formen, inden den vendes ud og køler helt af.

 

Creme:
Kog vand og sukker op indtil sukkeret er smeltet. Køl det ned til ca. 40 grader, og tilsæt den hakkede chokolade og smørret.
Pisk indtil cremen har en ensartet konsistens, og afkøl den ½ time. Tilsæt æggeblommen og pisk med en elpisker indtil cremen er stiv. Når cremen er kølet helt af, dækkes kagen med den og pyntes efter humør.